Torra enceta la batalla contra la JEC

Al·lega al TS que la JEC "usurpa" funcions de Parlament i tribunals perquè no és competent per retirar-li l'escó

La defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, ha al·legat en el seu recurs al Suprem que la Junta Electoral Central (JEC) “usurpa” funcions del Parlament i dels tribunals perquè no és competent per retirar-li l’escó. D’una banda, argumenta que només pot actuar dintre del període electoral, i de l’altra, apunta que la seva funció mai és retirar la credencial, sinó decidir prèviament si un candidat és elegible o no. “És evident que qui ha resultat elegit no pot convertir-se en inelegible en relació amb un procés que ha conclòs”, diu el recurs, que demana la suspensió cautelar de la decisió per evitar un “dany irreparable”. Subratlla, a més, que encara s’ha de pronunciar el Suprem sobre la qüestió, i cita el reglament del Parlament, que preveu la retirada de l’escó quan hi hagi sentència ferma.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes