Espanya va pagar suborns a l’Aràbia Saudita durant 25 anys per l’exportació d’armes

El ministeri fiscal acusa una empresa estatal va donar "comissions il·lícites" a les autoritats saudites

La fiscalia anticorrupció ha revelat que l’empresa estatal d’exportació d’armes Detex va pagar suborns a l’Aràbia Saudita. En el seu escrit d’acusació, el ministeri fiscal assegura que aquesta empresa pública va donar “comissions il·lícites” a les autoritats saudites en les seves operacions comercials per subministrar material miliar a Riad entre el 2005 i el 2014. Segons la fiscalia, les comissions es van elevar en alguns casos fins al “20% del valor del contracte”. La fiscalia acusa l’empresa i una desena de persones implicades de corrupció, malversació, blanqueig de capitals, falsedat documental i organització criminal subsidiària.

Publicitat

L’Audiència Nacional està investigant Defex, una empresa pública espanyola creada per a la promoció i exportació de béns i serveis de les empreses espanyoles que es dedicava principalment a l’exportació d’armes de la mà d’empreses privades. El govern de Mariano Rajoy va dissoldre l’empresa el 2017 arran de l’escàndol.

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata es va fer càrrec del cas el 2014 i la investigació ha posat de manifest operacions per 153 milions d’euros dels quals aproximadament la meitat es van desviar a paradisos fiscals creats per una familiar de l’exespia Francisco Paesa.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca