El sector del taxi reclama una reunió amb el Govern, Ajuntament i Aena per evitar les mobilitzacions

Els taxistes han establert el 13 de gener com a termini màxim per convocar la trobada

Publicitat

El sector del taxi ha demanat una reunió amb el Govern, l’Ajuntament de Barcelona, la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i Aena per evitar les mobilitzacions durant el Mobile World Congress. Així ho ha explicat el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, després de la reunió convocada per decidir el “full de ruta” de les pròximes setmanes. Els taxistes han establert el 13 de gener com a termini màxim per convocar la reunió i han advertit de possibles mobilitzacions durant el congrés de tecnologia mòbil en cas que la trobada no es produeixi. La reunió d’aquest divendres ha comptat amb la participació de gran part dels representants d’associacions i radioemissores del sector a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, com el Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC).
“Els hem donat fins al dia 13 de gener per formar un gabinet de crisi, perquè per a nosaltres és una gran crisi que estiguin proliferant les VTC i que empreses com Cabify s’estiguin mofant de les autoritats”, ha afirmat Álvarez.

En concret, el sector del taxi ha reclamat una reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; la presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el conseller d’Interior, Miquel Buch; el regidor de Seguretat, Albert Batlle; la presidenta de l’Institut Metropolità del Taxi (IMT) i regidora de mobilitat, Rosa Alarcón, i la directora de l’Aeroport del Prat, Sonia Corrochano.

En cas que les autoritats no convoquin la reunió abans del dilluns 13 de gener, el sector convocarà una nova trobada per “valorar la resposta”. En qualsevol cas, Álvarez ha assegurat que els “sobren els arguments per iniciar les mobilitzacions”. “No volem molestar a ningú però no podem permetre el que està passant”, ha assegurat.

El portaveu d’Élite Taxi ha assegurat que l’aeroport “és un niu de pirates i intrusos que posen en risc la seguretat dels viatgers” i ha criticat que AENA i els Mossos d’Esquadra “no estan fent la seva feina”.

Publicitat

Entre les reclamacions dels taxistes hi ha que les tarifes siguin visibles en l’interior dels VTC i eliminar la geolocalització de Cabify. A més, també han criticat “la descoordinació total” del registre electrònic i el registre del Ministeri de Foment i la “manca de control absolut” en zones com l’aeroport de Barcelona.

El sector també ha criticat la manca d’adhesius a l’exterior dels vehicles per identificar les VTC i controlar els dies de descans, una competència que, segons ha recordat Álvarez, és competència de l’Àrea Metropolitana.

La reunió es va convocar aquest dijous per part d’Élite Taxi amb l’objectiu de “proposar mesures de pressió per a que es compleixi el decret llei de la Generalitat i el reglament dels VTC de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca