Ábalos deixa clar que en l’acord amb ERC “una consulta no és un referèndum d’autodeterminació”

Assegura que haurà de respectar l'"ordenament jurídic vigent" en aquell moment

El ministre de Foment en funcions i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha negat aquest divendres que l’acord al qual han arribat amb ERC per investir Pedro Sánchez incorpori la previsió d’organitzar un referèndum sobre la independència de Catalunya perquè “una consulta no és un referèndum d’autodeterminació”.

Publicitat

En roda de premsa a la seu del PSOE a Ferraz, Ábalos ha explicat que la consulta que es pogués organitzar a Catalunya perquè la ciutadania avalés les mesures que pogués acordar la taula de negociació sobre el “conflicte” català que crearan el Govern espanyol i el Govern haurà de respectar l'”ordenament jurídic vigent” en aquell moment, sense descartar que en algun moment pugui modificar-se.

“La política és una cosa dinàmica”, ha defensat Ábalos, qui ha aclarit que el PSOE manté la seva posició de defensa del manteniment de la integritat territorial de l’Estat i la seva posició contrària a una consulta sobre la independència de Catalunya. “No donem suport a una consulta sobre la independència”, ha resolt.

El número tres del PSOE, que va formar part de la delegació negociadora amb ERC, ha explicat també que l’acord al qual han arribat amb els republicans concerneix només la investidura i no és un acord de legislatura. No obstant això, ha dit que l’única manera que la negociació que iniciaran totes dues parts sobre el “conflicte” a Catalunya prosperi i tiri endavant és garantir la continuïtat i l’estabilitat del nou Govern espanyol.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca