Arrels Fundació ha atès un 60% més de persones sense llar a Barcelona que fa cinc anys

Ha atès 2.564 persones el 2019

Publicitat

Arrels Fundació ha atès 2.564 persones sense llar a Barcelona aquest 2019, gairebé un 9% més que el 2018 i un 60% més que fa cinc anys, i apunta que a la capital catalana la problemàtica va en augment i unes 1.200 persones, com a mínim, dormen al carrer.

L’entitat ha presentat aquest dijous en un comunicat les xifres del 2019 i, tot i que encara són provisionals, el director d’Arrels Fundació, Ferran Busquets, comenta que “la situació està lluny de millorar, les administracions continuen sense fer els deures i, de moment, no hi ha cap canvi que faci pensar que la situació no anirà a pitjor”.

El centre obert de l’entitat, que és un espai en què les persones poden protegir-se durant el dia i que ofereix serveis bàsics com el servei de dutxa, rober i consigna, ha acollit 2.194 persones, un 12% més que el 2018 i gairebé un 98% més que fa cinc anys.

Un total de 946 persones han fet ús del servei de dutxes, de manera continuada o puntual, i 1.333 persones han utilitzat el rober, i l’entitat ha garantit l’allotjament a 240 persones entre pisos i la llar residencial Pere Barnés, que acull persones que han viscut al carrer amb una salut fràgil.

Publicitat

Crida a la ciutadania

Busquets ha cridat la ciutadania a col·laborar per continuar oferint alternatives a les persones sense llar: “La perspectiva econòmica actual dificultarà molt arribar més enllà i, com a entitat, de moment, hem de frenar”.

“És complicat que el suport econòmic per part del sector públic augmenti i només podem comptar amb el suport de la ciutadania”, ha afegit el director d’Arrels Fundació.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca