La Generalitat i Flandes commemoraran el centenari de l’Orquestra Pau Casals

Aquest conveni s'emmarca en l'Acord de Cooperació que l'Executiu de Flandes i el català van signar el febrer del 2008 i en el Programa de Cooperació 2019-2021, que emana de l'acord anterior, signat l'abril del 2019

El Govern ha aprovat signar un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Cultura i el Ministeri d’Afers Exteriors del Govern de Flandes per commemorar el centenari de l’Orquestra Pau Casals, ha explicat en un comunicat aquest dilluns després del Consell Executiu.

Publicitat

Aportaran 60.000 euros respectivament per finançar les activitats i les accions culturals conjuntes que promouran aquest homenatge, i en el cas de la Conselleria serà a través d’una subvenció de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural.

Aquest conveni s’emmarca en l’Acord de Cooperació que l’Executiu de Flandes i el català van signar el febrer del 2008 i en el Programa de Cooperació 2019-2021, que emana de l’acord anterior, signat l’abril del 2019.

Aquest programa preveu entre altres actuacions la promoció de projectes conjunts entre Catalunya i Flandes amb teatres, festivals i centres culturals a tots dos territoris en els àmbits de les arts visuals i escèniques, la música antiga i l’arquitectura, i també contempla la mobilitat d’artistes, així com la traducció de literatura contemporània entre neerlandès i català.

El 2020, el Govern commemorarà el centenari de la creació d’aquesta orquestra, embrió de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), per valorar i divulgar la memòria de la formació musical i de la vida i obra de Pau Casals, “com a músic, com a català i com a persona reconeguda internacionalment pels seus valors socials i a favor de la pau”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca