La Generalitat i Flandes commemoraran el centenari de l’Orquestra Pau Casals

Aquest conveni s'emmarca en l'Acord de Cooperació que l'Executiu de Flandes i el català van signar el febrer del 2008 i en el Programa de Cooperació 2019-2021, que emana de l'acord anterior, signat l'abril del 2019

Publicitat

El Govern ha aprovat signar un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Cultura i el Ministeri d’Afers Exteriors del Govern de Flandes per commemorar el centenari de l’Orquestra Pau Casals, ha explicat en un comunicat aquest dilluns després del Consell Executiu.

Aportaran 60.000 euros respectivament per finançar les activitats i les accions culturals conjuntes que promouran aquest homenatge, i en el cas de la Conselleria serà a través d’una subvenció de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural.

Aquest conveni s’emmarca en l’Acord de Cooperació que l’Executiu de Flandes i el català van signar el febrer del 2008 i en el Programa de Cooperació 2019-2021, que emana de l’acord anterior, signat l’abril del 2019.

Aquest programa preveu entre altres actuacions la promoció de projectes conjunts entre Catalunya i Flandes amb teatres, festivals i centres culturals a tots dos territoris en els àmbits de les arts visuals i escèniques, la música antiga i l’arquitectura, i també contempla la mobilitat d’artistes, així com la traducció de literatura contemporània entre neerlandès i català.

Publicitat

El 2020, el Govern commemorarà el centenari de la creació d’aquesta orquestra, embrió de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), per valorar i divulgar la memòria de la formació musical i de la vida i obra de Pau Casals, “com a músic, com a català i com a persona reconeguda internacionalment pels seus valors socials i a favor de la pau”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca