L’Audiència manté en llibertat tres condemnats de la ‘manada’ de Manresa

Els altres dos condemnats continuen en crida i cerca després de no comparèixer davant del tribunal

La secció 22 de l’Audiència de Barcelona ha decidit mantenir en llibertat provisional amb mesures cautelars tres condemnats per abusar sexualment d’una menor a Manresa el 2016, en el cas conegut com la ‘manada’ de Manresa, a l’espera que la condemna sigui ferma.

Publicitat

Segons ha informat aquest divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), fixen mesures com la presentació periòdica als jutjats, prohibició de sortida del territori espanyol, prohibició d’acostament i prohibició de comunicació amb la víctima.

L’Audiència ho justifica en el fet que els tres han estat permanentment a la disposició de la justícia, van comparèixer en la vista de situació personal i han presentat recurs a la sentència i, per tant, la pena no és ferma.

A més a més, l’Audiència va dictar el 17 de desembre una ordre nacional de crida i cerca i ingrés a presó per als altres dos condemnats que no van comparèixer en la vista davant del jutge.

El mateix tribunal els havia citat la setmana passada a una vista per determinar si havien d’ingressar en presó preventiva, i no van acudir-hi.

L’Audiència de Barcelona va imposar penes d’entre 10 i 12 anys a cinc joves majors d’edat per abusar sexualment d’una nena de 14 anys a Manresa.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes