El Petit Romea acosta la figura de Maria Aurèlia Capmany a través de les tradicions populars i la igualtat de gènere

Titelles, gegants i màscares acompanyen el viatge d'una nena que es converteix en pionera de la lluita dels drets de les dones

Publicitat

El cicle de programació familiar del Teatre Romea, el Petit Romea, porta el 15, 22 i 29 de desembre ‘La Petita Capmany’, un espectacle en homenatge a l’escola, a la cultura popular i a la dona a través de la figura de l’escriptora i activista cultural Maria Aurèlia Capmany. Amb teatre, titelles, gegants, capgrossos, màscares i rondalles, funciona com un apropament a la identitat catalana i als valors de la societat actual. L’obra, creada per Ariadna Matas i Elsa Lluch, és una producció conjunta amb Tanaka Teatre i Fundació La Roda, dirigida per Adrià Aubert i interpretada per Elsa Lluch i Ariadna Matas. L’espectacle, que s’ha presentat aquest dimecres, transmet el viatge tendre i divertit d’una nena que descobreix que el món està en perill, i com es converteix en pionera de la lluita dels drets de les dones.

L’univers de ‘La petita Capmany’ ha estat creat a partir d’un treball de documentació guiat per la comissària de l’Any Capmany, Montserrat Garrich, i la col·laboració de la família. La guionista i actriu Ariadna Matas, ha dit que l’objectiu de l’obra és traslladar el missatge que si es perden les tradicions es perd “el poble, la identitat i la cultura”. Ha afegit que el resultat ha estat “una obra que parla dels Capmany, que reivindica l’actitut feminista de la Maria Aurèlia i que destaca els valors i tradicions de l’escola catalana”.

L’entorn familiar, i en especial, la difícil relació de Maria Aurèlia Capmany amb el seu pare, és un dels eixos principals de l’obra. La nena no entén la feina del seu pare, un folklorista de formació autodidacta, creador i primer director de la revista infantil ‘En Patufet’, entre d’altres.

La nena descobreix que el món que coneix està en perill, i “tot pot desaparèixer”. Acompanyada d’en Patufet, entrarà en un univers en què personatges del folklore català l’ajudaran a lluitar contra l’oblit, a descobrir-se a si mateixa i a millorar la relació amb seu el pare. “L’espectacle té l’estructura del viatge de l’heroi amb l’objectiu de lluitar contra l’oblit”, ha assegurat Lluch.

Publicitat

“Neix un món de fantasia que li farà descobrir quina és la feina del seu pare”, ha precisat l’actriu Ariadna Matas. L’Aurèlia acaba entenent la importància del treball del seu pare, recollir tradicions i folklore de tota Catalunya.

El director de ‘La petita Capmany’, Adrià Aubert, ha explicat que es tracta d’un espectacle “molt dinàmic” i ideal per nens i famílies que té de tot; música, cançons, balls i canvis de personatges. “Es condensa molta cultura popular a l’escenari”, ha afegit Aubert. Així mateix, ha volgut remarcar que l’espectacle vol reivindicar les tradicions i intentar que no caiguin en l’oblit, “reivindiquem que sempre hi hagi memòria de totes les tradicions, que és d’on venim. Si ho oblidem, perdem la nostra identitat”, ha afirmat Aubert.

Programació del Petit Romea

El cicle familiar del Romea programarà del 16 de gener al 9 de febrer ‘Hip hop big!’, un aventura de la Caputxeta Vermella i Peter Pan; del 10 al 23 de febrer ‘Pinta música’, una experiència de colors i música pensada per nadons; del 25 de febrer al 8 de març ‘Alícia al país de les meravelles’; de l’11 al 22 de març ‘Cinemúsica’, sobre el cinema mut; i del 29 de març al 31 de març ‘La granja’, millor espectacle de la fira FETEN 2018 i finalista dels Premis Max a millor espectacle infantil i familiar.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca