Bosch aconsella Cs que “prepari el seu futur”: “No sabem si els catalans els consideren tan necessaris”

"El 95% de la gent els va donar l'esquena"

El conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha defensat l’activitat del seu departament a l’estranger davant de les crítiques de Cs, que li ha retret que hagi gastat 101.000 euros “per anar a universitats estrangeres i parlar de la repressió de l’Estat”. La diputada taronja Susana Beltrán ha acusat Bosch d'”ofendre” els catalans no independentistes “perquè no poden defensar-se de les barbaritats que diu”. “Deixi de gastar diners en viatges costosos i discriminatoris per als catalans no independentistes”, ha dit durant el ple del Parlament d’aquest dimecres.

Publicitat

Bosch ha reivindicat que, segons el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), el 70% de catalans consideren important que la Generalitat faci acció exterior. “El que no sabem és si els catalans consideren que siguin tan necessaris vostès”, ha replicat a Cs, ja que a les passades eleccions espanyoles del 10 de novembre “el 95% de la gent els va donar l’esquena”. És per això que ha recomanat als diputats taronges que “preparin el seu futur”.

Bosch també ha respost que la Junta d’Andalusia –governada pel PP i Cs– té una despesa en acció exterior de 24 milions d’euros, “quatre vegades més que aquí” amb un nombre “similar” de delegacions. A més, ha recordat que el secretari general d’Acció Exterior del govern andalús és l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo, que va aconseguir “que fessin la volta al món les imatges d’avis i àvies apallissades l’1 d’octubre de 2017”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca