Una entitat feminista que demana la despenalització de l’avortament a Andorra atén 45 dones en un any

Stop Violències ajuda econòmicament a sis d'elles a fer-se una ecografia o interrompre voluntàriament el seu embaràs

Publicitat

L’entitat feminista Stop Violències, que defensa el dret de les dones a interrompre voluntàriament el seu embaràs i demana que es despenalitzi l’avortament a Andorra, ha atès 45 dones a través del seu servei Xarxa La Meri, creat ara fa un any. D’aquestes, 25 viuen al Principat, 15 més són temporeres que treballen al país i, finalment, cinc van relatar que havien avortat a Barcelona perquè portaven un fetus on la vida no era possible, segons han indicat des de l’entitat. A més, en sis casos es va prestar ajuda econòmica per fer-se una ecografia o interrompre voluntàriament el seu embaràs. Val a dir que 21 de les dones ateses es van desplaçar a alguna clínica privada de la capital catalana per avortar i que 19 ho van fer amb fàrmacs.

La Xarxa La Meri compta amb el suport de les entitats catalanes Marea Verda Barcelona, Ca la Dona i l’Associació Drets Sexuals i Reproductius. Els seus objectius són d’informar i assessorar sobre la interrupció voluntària de l’embaràs i treballar conjuntament amb els països on les dones d’Andorra van a avortar, a més de garantir els seus drets sexuals i reproductius.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

La CUP es nega a fer un altre “referèndum de pega”

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha defensat que la via unilateral és "l'única" possible per forçar l'Estat a un diàleg...

Budò posa en dubte el retorn de Puigdemont

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó (JxCat), ha constatat la dificultat que torni l'expresident Carles Puigdemont si guanya les eleccions...

El Parlament declara que “Catalunya és republicana”

El Parlament ha declarat aquest divendres que Catalunya és "republicana" i que no "reconeix ni vol tenir cap rei". Amb els vots a favor...

Israel està fent el possible per evitar un nou confinament

El primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, ha assegurat aquest dijous que el seu Govern està adoptant totes les mesures possibles per evitar haver d'imposar...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca