Una entitat feminista que demana la despenalització de l’avortament a Andorra atén 45 dones en un any

Stop Violències ajuda econòmicament a sis d'elles a fer-se una ecografia o interrompre voluntàriament el seu embaràs

Publicitat

L’entitat feminista Stop Violències, que defensa el dret de les dones a interrompre voluntàriament el seu embaràs i demana que es despenalitzi l’avortament a Andorra, ha atès 45 dones a través del seu servei Xarxa La Meri, creat ara fa un any. D’aquestes, 25 viuen al Principat, 15 més són temporeres que treballen al país i, finalment, cinc van relatar que havien avortat a Barcelona perquè portaven un fetus on la vida no era possible, segons han indicat des de l’entitat. A més, en sis casos es va prestar ajuda econòmica per fer-se una ecografia o interrompre voluntàriament el seu embaràs. Val a dir que 21 de les dones ateses es van desplaçar a alguna clínica privada de la capital catalana per avortar i que 19 ho van fer amb fàrmacs.

La Xarxa La Meri compta amb el suport de les entitats catalanes Marea Verda Barcelona, Ca la Dona i l’Associació Drets Sexuals i Reproductius. Els seus objectius són d’informar i assessorar sobre la interrupció voluntària de l’embaràs i treballar conjuntament amb els països on les dones d’Andorra van a avortar, a més de garantir els seus drets sexuals i reproductius.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca