El 25% dels repartidors de Glovo estava desocupat abans de col·laborar amb la plataforma

Un 25% dels ‘riders’ de Glovo van començar a col·laborar amb la plataforma de repartiment i recollida de comandes quan estaven desocupats, fet que converteix la companyia en una “oportunitat temporal” per a moltes persones en situació d’atur.

Publicitat

Així ho indica l’empresa en una nota de premsa, en la qual ha detallat que més de 2.000 ‘riders’ que es trobaven en una situació d’atur s’han incorporat a l’aplicació.

“Glovo funciona com una plataforma per generar ingressos immediats, especialment en col·lectius que tenen un accés difícil a l’ocupació i, concretament, per als treballadors per compte propi”, ha valorat Diego Nouet, director general de Glovo Iberia.

A més a més, segons una enquesta de l’empresa, un 73% dels repartidors està satisfet; mentre que un 60% considera que la possibilitat de triar quan i amb quina mesura hi volen col·laborar i, en conseqüència, els ingressos que guanyen a través de la plataforma, són els seus dos motius principals de satisfacció amb l’empresa.

Entre un 20 i un 30% per sobre del salari mínim

Glovo ha calculat que els ingressos mitjans a tot el territori espanyol per ‘rider’ arriben als 7,5 euros per hora, segons dades del mes d’octubre.

A l’hora d’extrapolar la xifra resultant a una jornada de 40 hores, els ingressos que perceben els repartidors suposen entre un 20 i un 30% per sobre del salari mínim interprofessional (SMI), destaca.

A més, la companyia proporciona als seus col·laboradors una assegurança privada que, en cas de lesió per accident durant l’activitat laboral, indemnitza el ‘rider’ i proporciona una ajuda econòmica per desplaçar un familiar, així com la protecció dels seus ingressos en cas d’incapacitat temporal.

Glovo subratlla que pretén així transmetre l’oportunitat d’un “accés fàcil” a uns ingressos mensuals a les persones que van començar a col·laborar-hi quan estaven en situació d’atur.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes