Borrell fa mans i mànigues per tancar l’acord d’associació entre Andorra i la UE

El ministre diu que la reunió de titulars d'Afers Exteriors ha estat "més política" degut a la situació a Llatinoamèrica

Publicitat

El ministre Josep Borrell ha afirmat que, com a pròxim nou cap de la diplomàcia europea, espera poder ajudar a què Andorra tanqui “aviat” un acord d’associació amb la UE. Així ho ha dit aquest dimarts després de participar en la primera reunió de ministres d’Afers Exteriors que s’ha celebrat al Principat per preparar la 27a Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern que acollirà el país d’aquí a un any. Sobre la trobada, ha destacat que ha tingut un caràcter “molt més polític” del que estava previst, ja que ha explicat que alguns dels representants que hi han participat han aprofitat aquest marc per exposar la situació per la que passen els seus països, tot i no ser un tema que es tracta habitualment en aquest tipus de trobades.

Borrell ha especificat que un cop assumeixi, la setmana que ve, el seu nou càrrec com a alt representant de la diplomàcia europea, un dels temes de la seva competència serà el de l’acord d’associació d’Andorra amb la UE. En aquest sentit, ha dit que espera poder ajudar al país a poder tancar “aviat” el procés de negociació.

El ministre d’Afers Exteriors en funcions ha destacat l’esforç que s’està fent al Principat andorrà per celebrar l’any que ve la 27a Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern i ha dit que la trobada ministerial d’aquest dimarts ha tingut un caire “molt més polític del que estava previst”, ja que diversos països com ara Bolívia, Cuba, Veneçuela i Nicaragua han aprofitat per exposar algunes de les seves problemàtiques que tenen a veure amb “l’ordre públic” o la “desestabilització de governs”.

Negociacions per la investidura de Sánchez

Publicitat

D’altra banda, Borrell no ha volgut entrar a valorar el procés de negociació entre els partits per aconseguir formar govern a l’Estat. Tot i això, ha destacat que són les formacions polítiques les que han de “discutir” com es conformen les “majories parlamentàries”, així com també designar una “comissió negociadora” per fer-ho possible. Finalment, ha conclòs que ell no pot avançar el contingut que es tractarà en les reunions que es produeixin en els propers dies sobre aquesta qüestió.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca