El Suprem determina que als treballadors d’ETT se’ls ha d’aplicar el pla d’igualtat de l’empresa usuària

L'alt tribunal diu que no incloure les persones subcontractades impediria garantir la igualtat i confirma la sentència de l'Audiència Nacional

La sala social del Tribunal Suprem ha determinat que els treballadors d’empreses de treball temporal (ETT) tenen dret a què se’ls apliquin les mesures dels plans d’igualtat de l’empresa usuària. D’aquesta manera, l’alt tribunal ha desestimat els recursos de les ETT Randstad, Adecco, Crit i Qualytel Teleservices i ha confirmat una sentència de l’Audiència Nacional. Segons la sentència feta pública aquest dimarts, els treballadors subcontractats a través d’ETT tenen “dret a la igualtat de tracte entre homes i dones i a què se’ls apliquin les mateixes disposicions adoptades amb vista a combatre discriminacions basades en el sexe”. La sentència senyala que la llei d’igualtat així com la legislació de la Unió Europea avalen el seu criteri.

Publicitat

“Difícilment es podria garantir la ressenyada igualtat si els tribunals admetessin interpretacions esbiaixades de les normes com les que pretenen els recurrents. Al contrari, s’imposa necessàriament una interpretació del precepte qüestionat que respecti la finalitat de la mateixa norma que el conté i, de manera principal, especialment afavoridora de la igualtat real entre homes i dones en l’àmbit de les relacions labores en general i, de forma particular, per als treballadors d’empreses de treball temporal posats a disposició a empreses usuàries”, diu la sentència.

El tribunal diu que “no tindria cap sentit” interpretar que els treballadors d’ETT estan exclosos perquè la norma que els regula no menciona explícitament els plans d’igualtat, tal com al·legaven les empreses recurrents, perquè això implicaria no complir amb la finalitat que tenen les normes que busquen promoure la igualtat a l’empresa.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca