El Suprem determina que als treballadors d’ETT se’ls ha d’aplicar el pla d’igualtat de l’empresa usuària

L'alt tribunal diu que no incloure les persones subcontractades impediria garantir la igualtat i confirma la sentència de l'Audiència Nacional

La sala social del Tribunal Suprem ha determinat que els treballadors d’empreses de treball temporal (ETT) tenen dret a què se’ls apliquin les mesures dels plans d’igualtat de l’empresa usuària. D’aquesta manera, l’alt tribunal ha desestimat els recursos de les ETT Randstad, Adecco, Crit i Qualytel Teleservices i ha confirmat una sentència de l’Audiència Nacional. Segons la sentència feta pública aquest dimarts, els treballadors subcontractats a través d’ETT tenen “dret a la igualtat de tracte entre homes i dones i a què se’ls apliquin les mateixes disposicions adoptades amb vista a combatre discriminacions basades en el sexe”. La sentència senyala que la llei d’igualtat així com la legislació de la Unió Europea avalen el seu criteri.

Publicitat

“Difícilment es podria garantir la ressenyada igualtat si els tribunals admetessin interpretacions esbiaixades de les normes com les que pretenen els recurrents. Al contrari, s’imposa necessàriament una interpretació del precepte qüestionat que respecti la finalitat de la mateixa norma que el conté i, de manera principal, especialment afavoridora de la igualtat real entre homes i dones en l’àmbit de les relacions labores en general i, de forma particular, per als treballadors d’empreses de treball temporal posats a disposició a empreses usuàries”, diu la sentència.

El tribunal diu que “no tindria cap sentit” interpretar que els treballadors d’ETT estan exclosos perquè la norma que els regula no menciona explícitament els plans d’igualtat, tal com al·legaven les empreses recurrents, perquè això implicaria no complir amb la finalitat que tenen les normes que busquen promoure la igualtat a l’empresa.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes