El Partit Popular descobreix que Vox té “trets populistes autoritaris”

El líder dels populars a Catalunya creu que la "mala gestió de la crisi a Catalunya" ha afavorit l'auge de l'extrema dreta

Publicitat

El president del PPC, Alejandro Fernández, creu que Vox té “trets populistes autoritaris”, però de la mateixa manera que “Unides Podem també en té”. En una entrevista a Ràdio 4, Fernández ha afirmat que no li agrada Vox ni Podem, però que no pot acceptar que Podem “tingui dret a estar a les institucions i Vox no”. El líder dels populars a Catalunya ha expressat que “és difícil” definir la formació de Santiago Abascal perquè “hi ha sectors que es poden qualificar d’ultraconservadors i no és exactament el mateix que Front Nacional francès”. A més, ha considerat que la situació i la “mala gestió de la crisi a Catalunya en termes d’ordre públic i convivència” “els ha ajudat a pujar” en diputats el 10-N, respecte les anteriors eleccions.

El líder del PPC ha dit que Vox té certa “temptació autoritària”: “Quan el govern actual a Espanya no és capaç d’aportar solucions i molts tenen la sensació que Cs va fugir de Catalunya, hi ha temptació d’agafar aquests missatges simples, populistes, com que detindran a Torra”. “Això no ho pot dir un demòcrata”, ha explicat.

Després del preacord entre PSOE i Unides Podem, segellat amb una abraçada de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, Fernández ha criticat que aquest gest “tothom el vegi normal”, quan ell creu que el líder de la formació morada és “d’extrema esquerra”. “I si finalment, s’arriba a un govern, ja veurem quines conseqüències té”, ha advertit. Fernández ha lamentat els “sis mesos perduts” que han acabat amb aquesta ràpida entesa del PSOE amb Podem i creu que és “un engany a la ciutadania”.

Fernández, que té la sensació que “alguns estrategues del PSOE volien que Vox tragués un resultat elevat”, ha criticat les formacions que responsabilitzen PP i Cs de “blanquejar Vox”, quan “ja els ha anat bé que existeixi perquè així el vot de centre dreta no s’agrupa” en els populars.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes