Els Verds/ALE confia que la sentència de la justícia europea “confirmi” la immunitat dels eurodiputats independentistes

Consideren una "decisió important" que l'advocat general del TJUE reconegui Junqueras com a eurodiputat

Publicitat

El grup dels Verds/ALE considera que l’opinió de l’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat d’Oriol Junqueras és una “bona notícia”, ja que reconeix Junqueras com a eurodiputat en no “supeditar” aquesta condició a cap tràmit. A través d’un comunicat, la copresidenta del grup, del qual forma part ERC, a l’Eurocambra, Ska Keller, ha assenyalat que es tracta d’una “decisió important” i confia que sigui “confirmada” per la justícia europea en la sentència. “Nosaltres sempre hem defensat el dret del nostre company a prendre possessió de l’escó”, ha dit Keller.

Al seu torn, l’eurodiputada d’ERC Diana Riba ha assenyalat que el fet que Junqueras no pugui prendre possessió de l’escó “no només viola els seus drets polítics, sinó també els de més de 1.200.000 ciutadans europeus que el van votar i que avui no estan representats al Parlament Europeu”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca