La CUP no visitarà Felip VI, símbol del “cordó umbilical d’una dictadura heretada”

Vehí lamenta el "mapa polític dur" que hi ha per la gran presència de l'extrema dreta i insisteix que "no hi ha recorregut" per als independentistes

Publicitat

La diputada electa de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, ha assegurat aquest dilluns en una entrevista a TV3 que la seva formació tem que moviments per part del PSOE i Pedro Sánchez que el puguin acabar portant a pactar amb el PP per la “lògica de tancament per dalt que sembla que és l’escenari que es dibuixa com més plausible”. Vehí creu que sense aquesta alternativa “no hi ha estabilitat viable” i que, per tant, totes les possibles aritmètiques porten a Pedro Sánchez “a la campanya de repressió”. L’anticapitalista, a més, creu que el 10-N ha deixat “un mapa polític molt dur, amb una presència enorme de l’extrema dreta” i poques portes obertes per a l’independentisme.

“Al Congrés no anem a guanyar res perquè és impossible, l’aritmètica dificulta molt que hi pugui haver un recorregut mínim per als partits independentistes”, ha considerat.

Pel que fa a l’audiència amb el Rei a la que serà citada la CUP com totes les formacions que han aconseguit entrar al Congrés, Vehí ha recordat que anar o no és una decisió d ela seva militància. Tot i això, però, s’ha atrevit a aventurar que “no s’anirà a veure el Rei”. “Forma part del cordó umbilical d’una dictadura heretada. No el reconeixem com a figura d’estabilitat, és un dels problemes fonamentals”, ha assegurat Vehí.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca