El Suprem del Brasil aprova revocar una llei que podria alliberar Lula

El Tribunal Suprem, que compta amb 11 membres, ha aprovat la decisió amb 6 vots a favor i 5 en contra

Publicitat

El Tribunal Suprem del Brasil ha aprovat aquest dijous revocar una llei que fa que els acusats hagin d’anar a presó després de perdre la seva primera apel·lació, cosa que podria suposar l’alliberament de l’expresident Luiz Inácio Lula da Silva, que es troba a la presó des del 2018 per càrrecs de corrupció.

Segons el Consell Nacional de Justícia (CNJ), la resolució del Suprem afecta més de 4.800 presos, entre d’altres els principals condemnats per la investigació de corrupció més gran de la història brasilera, coneguda com operació Rentacotxes.

El Tribunal Suprem, que compta amb 11 membres, ha aprovat la decisió amb 6 vots a favor i 5 en contra de revocar la llei que estableix que els convictes comencen a complir les seves sentències després de perdre la seva primera apel·lació i, en canvi, se’ls permeti esgotar el llarg procés d’apel·lacions abans de complir la pena de presó.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes