Cs, PP i Valls enceten els tràmits per desallotjar l’Acampada Universitat

Reclamen el suport del PSC per poder forçar la convocatòria d'un ple extraordinàri

Publicitat

Cs ha anunciat aquest dijous que demanarà la celebració d’un ple extraordinari de l’Ajuntament de Barcelona per al desallotjament urgent de la plaça Universitat. La líder del partit a la capital catalana, Luz Guilarte, ha explicat que de moment té el suport de PP i de BCN pel Canvi, i s’ha adreçat al PSC perquè almenys tres regidors avalin la iniciativa i es pugui convocar formalment la sessió. Guilarte també ha reclamat mesures per revertir el “perjudici causat a l’entorn i l’afectació que està patint la ciutadania”, amb un pla específic d’ajuda i impuls de l’activitat econòmica de la zona. També ha demanat sancions per als organitzadors de l’acampada.

Guilarte també ha exigit a l’alcaldessa, Ada Colau, i al tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, que posin els mitjans necessaris “perquè no s’alteri la jornada de reflexió i es garanteixi el dret a vot dels barcelonins” el 10-N.

Per la seva part, el regidor del PP Josep Bou ha reclamat a Ada Colau i a Jaume Collboni que a partir de l’11 de novembre activi mesures per acabar amb l’acampada. “L’Ajuntament ha de complir amb les ordenances municipals i establir la normalitat perquè la plaça deixi de ser un càmping il·legal”, ha remarcat Bou, que també ha demanat garantir que la jornada electoral del 10-N es desenvolupi amb total normalitat. “No podem permetre un possible sabotatge electoral”, ha advertit el popular.

Ha mostrat respecte pel posicionament de la Junta Electoral, que rebutja desallotjar l’acampada, però ha reclamat un control especial perquè no s’hi realitzin “actes de propaganda electoral o es pertorbi l’accés al col·legi electoral” situat a la plaça. Al seu parer, la Guàrdia Urbana ha d’actuar al costat de la resta de forces de seguretat de Catalunya i de l’Estat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes