La Fiscalia posa el ‘Polònia’ de TV3 en el seu punt de mira

Csif va presentar un escrit de denúncia contra la cançó 'Poli Band'

Publicitat

La Fiscalia de Barcelona investiga un gag del programa d’humor emès a Tv3 ‘Polònia’ que va caricaturitzar agents policials, després de rebre un escrit de denúncia presentat per Csif, han informat a Europa Press aquest dimecres fonts del Ministeri Públic.

La denúncia de Csif s’ha acumulat a les diligències d’investigació obertes fa una setmana per presumpte delicte d’injúries als cossos de seguretat després que la Trisindical de Mossos d’Esquadra –formada pels sindicats SPC, SME i CAT-EM– denunciés un altre gag del programa d’humor ‘Està passant’ emès a Tv3 per referir-se a agents de la policia catalana com “putos gossos”.

En el seu escrit, Csif va denunciar el gag del ‘Polònia’ del 24 d’octubre en el qual “el grup Manel interpreta una cançó i un ball titulat ‘Poli Band'” i també va incloure el gag d”Està passant’, van considerar que tots dos van constituir suposats delictes d’odi i injúries a funcionaris públics.

El sindicat va afirmar que en la cançó denunciada hi apareixen quatre persones amb roba policial i amb defenses antialdarulls que “comparen la policia amb una banda d’analfabets, acosador morals, agressius i violents, que causen lesions a la ciutadania indiscriminadament”.

Publicitat

Csif també va considerar que en el gag de ‘Polònia’ es va fer “referència a fets concrets descontextualizats que van tenir lloc durant els aldarulls” per la sentència de l’1-O, segons indica el sindicat.

La Fiscalia té un termini de sis mesos per tramitar les seves diligències d’investigació i decidir si porta el cas als tribunals.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca