El Síndic investiga els incidents al servei ferroviari i apel·la a exercir el dret a protesta de forma pacífica

Demana informació sobre els fets, l'afectació de les línies de tren i la coordinació entre Govern i Renfe

Publicitat

El Síndic de Greuges ha obert una investigació per supervisar els incidents ocorreguts recentment en diversos punts de la línia fèrria de Catalunya i les mesures empreses. Així, el Síndic ha sol·licitat informació al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i al Departament d’Interior sobre els fets, l’afectació en línies de tren i les mesures que s’estan adoptant sobre aquesta qüestió. També aprofita per apel·lar la ciutadania a exercir el dret a protesta de forma pacífica, sense afectar els drets bàsics de convivència.

En concret, el Síndic ha demanat informació detallada sobre el temps que s’ha hagut d’interrompre el servei, amb el consegüent perjudici per a les persones usuàries, i si s’ha ofert transport alternatiu per suplir la manca de servei ferroviari. A més, s’ha interessat per si s’han pogut identificar les causes i les persones que presumptament han comès actes que afecten el servei ferroviari i, en cas afirmatiu, ha preguntat si els fets s’han posat en coneixement de l’autoritat judicial.

Sobre la intervenció específica en temes de seguretat, per garantir-la a les persones usuàries del servei i persones treballadores, ha preguntat si l’administració ha coordinat algun tipus d’operatiu amb la companyia operadora (Renfe) per estar amatent als possibles incidents i procurar respostes ràpides perquè el servei no es vegi afectat.

També ha sol·licitat detalls sobre l’actuació dels agents de seguretat privada contractats per l’empresa operadora, per saber també l’abast de les seves actuacions, i també si han fet alguna altra actuació encaminada a prevenir aquestes situacions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes