El Síndic investiga els incidents al servei ferroviari i apel·la a exercir el dret a protesta de forma pacífica

Demana informació sobre els fets, l'afectació de les línies de tren i la coordinació entre Govern i Renfe

El Síndic de Greuges ha obert una investigació per supervisar els incidents ocorreguts recentment en diversos punts de la línia fèrria de Catalunya i les mesures empreses. Així, el Síndic ha sol·licitat informació al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i al Departament d’Interior sobre els fets, l’afectació en línies de tren i les mesures que s’estan adoptant sobre aquesta qüestió. També aprofita per apel·lar la ciutadania a exercir el dret a protesta de forma pacífica, sense afectar els drets bàsics de convivència.

Publicitat

En concret, el Síndic ha demanat informació detallada sobre el temps que s’ha hagut d’interrompre el servei, amb el consegüent perjudici per a les persones usuàries, i si s’ha ofert transport alternatiu per suplir la manca de servei ferroviari. A més, s’ha interessat per si s’han pogut identificar les causes i les persones que presumptament han comès actes que afecten el servei ferroviari i, en cas afirmatiu, ha preguntat si els fets s’han posat en coneixement de l’autoritat judicial.

Sobre la intervenció específica en temes de seguretat, per garantir-la a les persones usuàries del servei i persones treballadores, ha preguntat si l’administració ha coordinat algun tipus d’operatiu amb la companyia operadora (Renfe) per estar amatent als possibles incidents i procurar respostes ràpides perquè el servei no es vegi afectat.

També ha sol·licitat detalls sobre l’actuació dels agents de seguretat privada contractats per l’empresa operadora, per saber també l’abast de les seves actuacions, i també si han fet alguna altra actuació encaminada a prevenir aquestes situacions.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca