El FAD demana un concurs internacional per dirigir el Disseny Hub Barcelona

La institució es postula com el motor del clúster que el govern local proposa per impulsar les indústries creatives

Publicitat

El president del FAD, Jordi Montaña, ha reclamat aquest dimarts un concurs internacional “de mèrits” per escollir nou director del Disseny Hub Barcelona, ara que l’Ajuntament de Barcelona el vol al centre d’un clúster d’indústries culturals. Montaña ha mostrat simpatia pel pla del govern local i, de fet, ha postulat el FAD per ser-ne “el motor”. Així, ha anunciat la creació del Cercle del FAD, un grup d’empreses de diferents sectors que donin suport a la cultura i la creació. Pilar Vélez és, des de la seva creació (2014) i fins avui, la directora de Disseny Hub Barcelona, el producte de la integració de les col·leccions del Museu d’Arts Decoratives, el Museu de Ceràmica, el Museu Tèxtil i de la Indumentària i el Gabinet d’Arts Gràfiques.

Jordi Montaña s’ha posicionat respecte el pla de govern municipal sobre indústries creatives que el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, va anunciar la setmana passada. En concret, Collboni va avançar que es vol crear un clúster público-privat anomenat ‘Barcelona Creativa’, que faci de paraigües per un sector econòmic i cultural ampli (les indústries culturals). El consistori té previst destinar-hi 1,5 milions d’euros del proper pressupost i crear una estructura de governança amb epicentre al Disseny Hub Barcelona (DHUB).

Al respecte, Montaña ha fet palès el seu suport al pla, i ha dit que el FAD, amb seu a l’edifici del DHUB a les Glòries, vol ser “el motor” d’aquest clúster. El FAD, ha dit és “una baula important dins del sector, amb la legitimitat que ens atorga la nostra llarga història”. “Creiem que si el Disseny Hub ha de ser el referent de les indústries creatives a Barcelona seria molt interessant dotar-lo d’una direcció forta que sàpiga treure el millor de tots, no només de les institucions que en formem part, sinó també de la resta del sector creatiu”.

Per això, i com ja s’ha fet a altres institucions de la ciutat, ha recordat, des del FAD veuen “indispensable” crear un concurs internacional de mèrits per poder comptar amb un/a professional “de referencia, amb un perfil realment potent dins del sector que situï aquest equipament en el mapa internacional del disseny i de l’art”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes