Les pel·lícules ‘Especiales’ i ‘La hija de un ladrón’, grans reclams del Most 2019

En total es projectaran prop d'una vuitantena de peces de diferents països durant els deu dies de festival

Publicitat

La projecció de les pel•lícules ‘Especiales’, d’Olivier Nakache i Èric Toledano i de ‘La Hija de un Ladrón’, l’opera prima de la catalana Belen Funes, són el gran reclam de la novena edició del Most 2019, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava que es farà a Vilafranca del Penedès del 7 al 17 de novembre. Els organitzadors de l’únic festival amb temàtica vitivinícola de l’Estat, han presentat una programació en què també hi destaca la projecció d’ ‘O que arde’, d’Oliver Laxe, premiat al Festival de Cannes. La regió convidada d’enguany serà Galícia, i per això s’exhibirà una selecció de curtmetratges de la Mostra de Cine Periférico de La Corunya. En conjunt es projectaran una vuitantena d’obres durant els deu dies de Most.

Serà a la secció Gran Reserva on es podran veure les grans apostes del Most 2019. D’una banda, ‘Especiales’, el nou film dels mateixos directors ‘d’Intocable’ i ‘Samba’, premi del públic al Festival de San Sebastian, es projectarà per inaugurar el festival el dijous dia 7 de novembre. D’altra banda, la pel·lícula dirigida per Belen Funes i protagonitzada per Greta Fernàndez, premi Concha de Plata per la seva interpretació també a San Sebastian, serà la que clausurà el Most el diumenge 17 de novembre.

També destaquen en aquesta secció les cintes ‘La Verdad’ del director japonès Hirokazu Koreeda, ‘O que arde’ del gallec Oliver Laxe i ‘Trinta Lumes’ de la directora Diana Toucedo que, a més, serà al festival per a presentar-la.
La responsable de programació del Most, Mònica Jordan, ha definit les pel·lícules de la secció Gran Reserva de “molt properes” perquè gairebé totes mostren “les grans preocupacions que de la societat”.

Pel que fa la secció Collita, la dedicada especialment a projectar cintes que toquen la temàtica vitivinícola, l’organització ha explicat que aquest any es podran veure propostes de nou països que “reflexionen sobre el futur de la vinya i del vi”. En aquest apartat destaquen les projeccions de la sueca ‘Cépages rares: Un patrimoine Suisse’, de Florian Burion; de ‘The Red Stain’, del director Rodrigo Saavedra; i del film espanyol ‘(R)evolution Champagnpise. La viña manda’ d’Alvaro Moreno.

Publicitat

A l’altra secció competitiva del Festival Most, el Brot, dedicada als curtmetratges, enguany es podran veure fins a 36 curts catalans i espanyols que es projectaran en quatre sessions. Peces com ‘Vaca’, de Marta Bayarri; ‘Trivial’, de Fran Menchón i ‘Una mujer feliz’, de Toñi Martín, son algunes de les propostes destacades. L’organització ha celebrat haver rebut més de 300 treballs dels quals se n’ha fet una tria que consideren “més intensa i millor que mai”.

En la novena edició del Most també es podrà gaudir d’un seguit de projeccions de films gallecs ja que Galícia és el país convidat d’aquest any. A banda de l film ‘O que arde’ a la secció Gran Reserva, també s’exhibirà una destacada selecció de curtmetratges de la Mostra de Cinema Periférico S8 de La Corunya.

Els premis honorífics del Most 2019 seran aquesta vegada per a l’actriu catalana Assumpta Serna i pel director Ventura Pons. A més, com a homenatge a l’intèrpret, el festival programarà una sessió especial amb la projecció de dues de les pel·lícules que protagonitza Serna com son ‘El maestro de la esgrima’ i ‘He matado a mi marido’.

El Most 2019 ha preparat també un seguit d’activitats paral·leles per complementar les projeccions programades. A banda dels habituals tastos de vins i caves, com a novetat destacada d’aquesta edició hi ha la Nit del Vi/nil, una festa musical de cloenda el dissabte 16 de novembre, amb una sessió del discjòquei Miqui Puig.

El director del Most, Xavier Fornos, ha apuntat que el pressupost d’aquesta edició supera els 130.000 euros i que el festival espera igualar la xifra de públic de la passada edició que va rondar els 7.000 espectadors.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca