Marlaska anuncia que condecorarà els agents ferits en els aldarulls a Catalunya

Ha detallat que la llei de seguretat nacional es pot aplicar quan hi ha una absència de coordinació entre els cossos policials estatals i els autonòmics

El ministre de l’Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha anunciat aquest dilluns que ha ordenat que s’iniciïn els tràmits per condecorar els agents de Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil que han treballat i han resultat ferits en les protestes i aldarulls de les últimes setmanes a Catalunya contra la sentència de l’1-O.

En una entrevista de Ser Catalunya que ha recollit Europa Press, Marlaska ha valorat que tots els agents “han format i formen durant aquests dies un únic uniforme”, i ha assegurat que són l’avantguarda de la societat perquè garanteixen tots els ciutadans puguin exercir drets i llibertats a l’espai públic.

Publicitat

Ha criticat els partits de l’oposició que aposten per l’aplicació de la llei de seguretat nacional, el 155 o l’estat d’alarma i ha defensat que el Govern espanyol “aplica l’ordenament jurídic atenent als fets”.

Ha detallat que la llei de seguretat nacional es pot aplicar quan hi ha una absència de coordinació entre els cossos policials estatals i els autonòmics, i ha asseverat que actualment la coordinació i col·laboració amb els Mossos és “absolutament exemplar”.

Sobre les seves declaracions a ‘La Razón’, ha assegurat que es referia al fet que a Catalunya hi ha un problema d’ordre públic i que els agents de Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional li han traslladat que “mai no s’havien enfrontat a unes persones que exercissin la violència cap a ells d’una manera tan determinant”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

La Catalunya del Nord es prepara per al toc de queda que entra en vigor aquest dissabte

La Catalunya del Nord es prepara per afrontar el toc de queda que entra en vigor aquest dissabte i que afecta 38 departaments de...

La història del militant antifranquista Cipriano Martos arriba als escenaris amb el muntatge ‘Molotov’

El Teatre de l'Aurora d'Igualada acull aquest cap de setmana l'estrena absoluta de l'espectacle 'Molotov', que reconstrueix la història del militant antifranquista Cipriano Martos...

Els catalans no aproven la gestió de la pandèmia

Els catalans posen una nota mitjana de 4,87 a la gestió que el Govern està fent davant la pandèmia, segons l'Enquesta Sociopolítica del Centre...

El comerç agonitza per la pandèmia i ja hi ha un 35% de locals buits a tot Catalunya

Carrers pràcticament buits. Cartells 'd'en venda' o 'en lloguer'. Persianes abaixades. El comerç agonitza per la pandèmia i la falta de demanda ha deixat...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca