Junqueras desafia Iceta

"Vindràs, Miquel? Diuen els teus amics del (Tribunal) Suprem que tens 13 anys per decidir-te"

Publicitat

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha desafiat el líder del PSC, Miquel Iceta, a anar-lo a visitar a la presó de Lledoners (Barcelona) en què es troba pres després de l’1-O: “Si tenen la consciència neta, que vinguin a la presó a explicar-me què hi ha de just en aquesta sentència, mirant-me als ulls i mirant als ulls de les nostres famílies i amics”.

“Vindràs, Miquel? Diuen els teus amics del (Tribunal) Suprem que tens 13 anys per decidir-te”, ha escrit Junqueras en referència als 13 anys als quals ha estat condemnat, en una carta adreçada a Iceta publicada a ‘El Nacional’.

A més a més, li ha retret que l’any 2012 avalés un referèndum d’independència, segons ell, i que ara mentre els líders independentistes són a la presó, el PSC es passegi “una vegada més, al costat de la dreta que es nega a condemnar el franquisme i que pacta amb l’extrema dreta”, ha dit en referència a la presència dels socialistes en la manifestació de Societat Civil Catalana d’aquest diumenge.

“Aquest país l’hem de poder fer entre tots i totes, assumint la voluntat de la majoria, no pas empresonant les idees, retallant els drets i llibertats i negant, a les catalanes i els catalans, ser el que democràticament i pacífica vulguin ser”, ha afegit el dirigent republicà.

Publicitat

Junqueras ha assegurat que els republicans van precipitar la fi del Govern de Mariano Rajoy (PP), i que llavors el conjunt de demòcrates catalans, segons ell, van oferir una oportunitat al PSOE i al PSC per obrir un procés de diàleg franc i serè, per parlar de tot: “Només hem rebut un creixent menyspreu. Fins quan?”.

Amb tot, ha insistit que malgrat la presó, han mantingut la porta oberta del diàleg: “Mai no ens hem aixecat de la taula (de diàleg). Mai”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes