El TSJC limita a 25 les denúncies al dia als de jutjats de guàrdia arran de la campanya d’autoinculpacions

L'objectiu de la mesura és que es poder garantir el compliment de les altres tasques de caràcter urgent dels jutjats

Publicitat

El TSJCha limitat a 25, en funció dels mitjans que tingui cada partit judicial, les persones que podran accedir cada dia a les instal·lacions dels jutjats de guàrdia per presentar les denúncies d’autoinculpació arran de la campanya impulsada per Òmnium Cultural. Així ho ha acordat la sala de govern en una reunió el 15 d’octubre per evitar que es pugui ”comprometre el servei”, i per tant, per garantir que es puguin complir les altres tasques que tenen assignades aquestes instàncies judicials com pot ser la prestació de declaracions a detinguts, l’assistència a situacions d’emergència o els aixecaments de cadàvers. Segons l’ordre enviada des del TSJC als jutges degans, també s’ha de limitar l’accés a les instal·lacions de manera que hi entri només un denunciant cada vegada.

En el cas de Barcelona, on hi ha quatre jutjats de guàrdia, no s’ha limitat el nombre de persones denunciats cada dia sinó que la jutgessa degana ha limitat l’accés a la Ciutat de la Justícia per l’avinguda Carrilet als professionals (magistrats, fiscals, lletrats, funcionaris, advocats, procuradors i periodistes) entre dos quarts de vuit i tres quarts de nou del matí.

L’accés de Gran Via de les Corts Catalanes estarà oberta tot el dia però s’establiran dues entrades diferenciades, una per als professionals, i l’altra pel públic en general. En aquesta entrada es diferenciaran dues cues, una per a ciutadans que tinguin citació judicial en paper, i una per la resta. En un text, la jutgessa degana, Mercè Caso, ha explicitat que les persones que vulguin interposar una denúncia hauran de ser acompanyades individualment pel personal de seguretat a l’interior de la Ciutat de la Justícia. La taula de recepció s’ubicarà just després de superar els arcs de seguretat i en aquest espai, el personal del jutjat de guàrdia d’incidències recollirà la denúncia escrita, la segellarà i s’acompanyarà el denunciant al carrer. Només en els casos de denúncies per fets concrets diferents de les autoinculpacions, s’acompanyarà la persona al jutjat de guàrdia.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca