El 25è Manga Barcelona esgota les entrades

Encara hi ha entrades per a dijous, i en queden només 50 per a diumenge

La 25a edició del Manga Barcelona ha esgotat ja les entrades de divendres i de dissabte i només en queden 50 a la venda online per diumenge, més les entrades per dijous. Així mateix, Meritxell Puig, directora general de FICOMIC, ha explicat aquest dijous que sempre que l’aforament ho permeti obriran les taquilles. Patrici Tixis, president de FICOMIC, ha assegurat que estan millor que mai pel que fa entrades venudes. “Serà un gran èxit”, ha dit Tixis, qui confia que arribaran al voltant de les 150.000 persones amb unes xifres similars a les de l’any passant. El Manga Barcelona se celebrarà del 31 d’octubre al 3 de novembre de 2019 als Pavellons 1, 2, 3, 4, 5 i Plaça Univers de Fira de Barcelona, on enguany ocuparà 78.000 metres quadrats.

Publicitat

Puig ha afirmat que aquest és un “any especial” de 25è aniversari amb “més autors que mai, amb artistes excepcionals que venen del Japó”, amb taules rodones i xerrades, així com passis de pel·lícula a l’Auditori del Manga Barcelona. De fet, tant Puig com Tixis han assegurat que aquesta nova edició serà un èxit. El president de FICOMIC ha manifestat que esperen arribar a les xifres de l’any passat de 150.000 visitants.

Entre les novetats anunciades aquest dijous, Puig ha descrit que s’organitzaran diversos reptes. El primer és una conga de ‘cosplayers’ per dins de la fira; la segona tindrà la participació de vuit membres de l’AKB48 amb una coreografia d’una de les seves cançons; el tercer és la ‘genki dama’ o la bola d’energia, en el qual els visitants faran en el mateix moment la representació d’una de les tècniques de Son Goku, i la quarta és portar roba vermella i blanca com la bandera del Japó.

Situació política

Preguntats per si la situació política pot afectar en aquesta edició del Manga Barcelona, Puig ha manifestat que “una cosa és el que passa a nivell polític i l’altra és el Manga Barcelona”. Mentre, Tixis ha destacat que no han percebut “preocupació” per part del públic que assistirà al Manga Barcelona, que ha esgotat les entrades de dos dels dies del saló. “Seguim amb normalitat i creiem que serà un gran èxit”.

Alguns dels noms ja anunciats d’aquesta edició són els ‘mangakas’ (dibuixants de manga) Aushi Ohkubo, Mizuho Kusanagi, i de l’altra el grup japonès femení de garage rock The 5.6.7.8’s, que es va fer mundialment coneguda per la seva aparició al film de Quentin Tarantino ‘Kill Bill 1’.

Com ja es va anunciar, aquest any s’han organitzat noves propostes com el concurs Manga Barcelona Quest, a la manera dels ‘stamp rally’ japonesos (jocs tipus ‘cerca del tresor’) que requereix anar a diferents llocs per certificar la teva presència. En aquest cas, la ruta serà per dins del recinte. Els participants que completin l’experiència rebran els cromos dels 25 cartells de les 25 edicions que ha celebrat el saló.

L’altre concurs per involucrar el públic és el Manga Barcelona Otaquiz, pensat per “coronar el rei o la reina” de la cultura otaku, a través de preguntes sobre aquest univers. Tothom que disposi d’un mòbil hi podrà participar, tot contestant les preguntes que es llençaran al llarg del quatre dies de l’esdeveniment.

Exposició 25 anys

El Manga Barcelona comptarà amb una exposició commemorativa d’alguns dels fets més destacats de cadascuna de les seves 25 edicions. En la línia participativa que vol imprimir l’organització al certamen, els fans del manga i la cultura japonesa són convidats a participar-hi compartint els seus records d’aquestes edicions tant en xarxes socials com a la pròpia exposició, que comptarà amb espai per poder plasmar aquestes vivències o anècdotes.

També es realitzarà una mostra sobre la mítica sèrie ‘Bola de Drac’. ‘Dragon Ball World Adventure’ és una gegant exposició de producció nord-americana que gira des del 2018 i que enguany visita per primera vegada Barcelona.

Osamu Tezuka

L’històric autor de manga Osamu Tezuka (1928-1989) serà el protagonista d’una exposició que es podran visitar al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i que ha estat produïda per FICOMIC, gràcies a la col·laboració del MNAC, Tezuka Productions i el Festival de la Bande Desinneè d’Angulema. Es tracta d’una mostra que té com objectiu donar a conèixer l’obra d’un creador vital per entendre l’evolució del manga després de la Segona Guerra Mundial, i també un dels autors de còmic més prestigiosos i prolífics a nivell mundial. L’exposició ‘Osamu Tezuka, el Déu del Manga’ es podrà visitar a partir del 31 d’octubre de 2019 coincidint amb l’inici de la 25a edició del Manga Barcelona i fins el 6 de gener de 2020.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes