Dimarts 26 Maig, 2020

El director de la Policia Nacional li toca el crostó a Sánchez i li demana diàleg amb Catalunya

Assegura que els incidents violents miren de trencar la convivència amb l'"excusa" de la sentència

Més llegits

Desobeir per a rescatar les persones

Dubto, tot i que tampoc m'estranyaria, que encara quedi algú dins l'independentisme que s'hagi sorprès pel caràcter amb el...

Vergés apunta a una unificació de les fases: “Els indicadors són molt bons”

"Tenim indicadors molt bons en les tres zones i això ens fa pensar que podem avançar en aquest sentit"....

L’OMS comença a descartar una altra onada important de contagis

La directora de Salut Pública de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), María Neira, ha indicat aquest dilluns que...

Yoko Ono, Cut Piece y la performance feminista

Hoy vamos a hablar de la performance feminista. Madre mía, dos conceptos que todo el mundo odia, juntos. Empezamos...

Paluzie i Baños, designats candidats provisionals a les eleccions al Secretariat Nacional de l’ANC

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, l'exdiputat de la CUP Antonio Baños i 124 altres socis i sòcies de...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

El director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, ha apostat aquest dimarts per obrir un camí de diàleg a Catalunya perquè, segons ha dit, “som en una època en la qual no s’escolta prou” i en la qual “alguns aspiren més al xoc que a la convivència”. En aquest sentit, ha assegurat que els incidents violents que han tingut lloc durant els darrers dies estan mirant de “trencar la convivència pacífica amb l’excusa” de la sentència del Tribunal Suprem pel procés independentista.

Així ho ha dit durant l’acte commemoratiu del Dia de la policia que s’ha celebrat a la seu del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i que ha reconegut la feina del cos, especialment la dels funcionaris de la comissaria adscrita en l’òrgan de govern dels jutges i que van dur a terme les feines de seguretat a l’Audiència Nacional i al Tribunal Suprem, durant el judici contra els 12 líders independentistes.

Part d’aquest acte també ha estat marcat per les escenes violentes que han tingut lloc aquesta darrera setmana des que es va donar a conèixer la sentència de l’alt tribunal, per la qual cosa Pardo ha aprofitat la intervenció per mostrar el seu agraïment a tots els policies que han resultat lesionats a Catalunya i en la manifestació a Madrid.

Ha ressaltat que aquests agents són la “prova evident” que la Policia i els Mossos d’Esquadra fan una “feina excel·lent aquests dies per garantir l’ordre públic, i els drets i llibertats de tots els ciutadans”.

Segons Pardo, la policia “està feta d’una pasta especial que permet que sigui una organització indestructible al servei dels ciutadans”, alhora que ha assegurat que sempre estarà “al costat dels ciutadans i braç a braç amb la resta d’actors de la seguretat pública”.

“Temps d’incertesa”

Així, el director general de la Policia Nacional ha cridat al diàleg per preservar la convivència pacífica, tot i que “som en una època en la qual no s’escolta prou” i és “important que ens escoltem cada vegada més els uns als altres”.

“Vivim temps d’incertesa, en els quals molts busquen la victòria sobre l’altre en lloc de voler trobar la veritat. Vivim en temps en els quals alguns aspiren més al xoc que a la convivència, en els quals l’acció massa vegades venç la reflexió”, ha afirmat Pardo, que ha continuat dient que ens trobem en un moment en el qual “alguns fan servir les paraules més per ferir que per unir”.

En aquest sentit, el director de la Policia ha lamentat que hi hagi persones que estiguin mirant de “trencar la convivència pacífica amb l’excusa d’una sentència, que és el fruit madur i impecable d’un procés judicial que ha respectat escrupolosament els drets establerts en la llei”. “Espanya s’està enfrontant a un intent de debilitar els drets i les llibertats de tots”, ha afegit.

Per concloure la seva intervenció, Pardo ha subratllat que la democràcia “obliga a respectar qui no pensa com nosaltres” i ha assegurat que la Policia sempre donarà suport a la “tasca de la Justícia” perquè la seva missió “és complir i fer complir la llei”. “I ho contuniarem fent d’una manera impecable i ho farem amb fermesa i temprança”, ha afirmat.

L’esforç policial a Catalunya

L’acte l’ha conclòs el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, que s’ha adreçat de manera especial als servidors públics pel “majúscul esforç que estan fent per preservar la convivència i la seguretat a Catalunya durant aquests dies difícils, en el permanent compromís que tots mantenen amb la defensa de l’estat de dret”.

Després de lamentar “amb profund dolor” les escenes de violència de les darreres jornades, Lesmes ha desitjat la ràpida recuperació de totes les persones que han resultat ferides i ha afirmat que les forces i cossos de seguretat són uns dels pilars essencials sobre els quals se sosté qualsevol societat democràtica. “La defensa de la seguretat ciutadana com a requisit indispensable per al ple exercici dels drets fonamentals i de les llibertats”, ha dit.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

El món sardanista veu “complicat” tornar a ballar abans de l’agost

L'activitat sardanista ha quedat totalment interrompuda per la crisi de la covid-19, i el seu retorn no es preveu ràpid ni homogeni. Pel camí...

Cronologia de tres mesos de coronavirus a Catalunya

Just fa tres mesos, el 25 de febrer, Catalunya registra el primer cas de covid-19. Durant aquest temps, la pandèmia deixa més d'11.000 morts...

Creix un 17,4% les exportacions catalanes de productes industrials d’alta tecnologia

La tecnologia a Catalunya han tancat el primer trimestre amb un augment interanual del 17,4%, segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat)....

El Govern rep més de 3.000 queixes d’afectats per ERTO que no cobren l’atur

La Generalitat ha rebut més de 3.000 queixes de treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) provocats per la crisi del coronavirus...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca