Laura Borràs acusa Sánchez de no voler ni saber dialogar amb Torra

Demana "responsabilitat i justícia" pels disturbis després de la sentència

Publicitat

a portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha afirmat aquest diumenge que el president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, “continua sense entendre res” i ha assegurat que ni vol ni sap ni pot dialogar amb el president de la Generalitat, Quim Torra, qui dissabte li va demanar una reunió.

“Ni vol ni sap ni pot dir què pensa fer per resoldre el problema polític més important de la història recent d’Espanya”, ha dit Borràs, a un acte de JxCat al que han assistit els candidats a les eleccions del 10N.

Al seu parer, la petició de Sánchez a Torra que condemni la violència és “posar excuses i pal·liatius” a parlar amb el president de la Generalitat, que sempre ha condemnat la violència, ha dit Borràs.

Ha assegurat que, de la mateixa manera que Sánchez és president en funcions, “després de la sentència Espanya és una democràcia en funcions, per no dir que és una democràcia en defunció”.

Publicitat

Problema “d’ordre públic”

Borràs ha afirmat que Sánchez “evita el repte polític i envia a Marlaska a Catalunya com si el problema fos només d’ordre públic” i no polític, dimensió que els partits espanyols volen empetitir, segons ella.

JxCat tampoc vol minimitzar, ha dit, els problemes d’ordre públic que ha portat la sentència: “Volem mostrar la nostra preocupació, suport i empatia amb els ferits, i també exigir responsabilitat i justícia. Hem demanat explicacions als responsables d’aquestes accions”.

Borràs ha sostingut que “les mobilitzacions són un clam de protesta contra la injustícia”, que demanden l’Estat que cessi en el que ella considera accions de repressió i que compel·leixen als polítics independentistes a actuar.

Per exercir el dret a l’autodeterminació, ha destacat, no es necessita el permís de ningú, però sí “l’empenta de tots”, també el dels polítics.

Per a ella, les Marxes per la Llibertat van ser el millor exemple de que Catalunya està llesta “per exercir tantes vegades com faci falta el dret a l’autodeterminació”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca