L’Esquerra unitària europea demana a Europa que s’ofereixi per mediar

Exigeix "una solució política urgent" i diu que el diàleg és "l'únic camí a seguir"

Publicitat

L’Esquerra unitària europea GUE-NGL demana “una solució política urgent” després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem. El copresident del grup a l’Eurocambra, Martin Schirdewan, assegura en un comunicat que “Europa no pot seguir mirant cap a una altra banda i s’ha d’oferir per mediar de forma immediata”. “La democràcia i el diàleg són l’únic camí a seguir. Els qui ho rebutgen ha de ser desafiats políticament i canviar la seva posició quan posen en perill els drets fonamentals, democràtics i civils”, segueix Schirdewan.

Al seu torn, l’eurodiputat Pernando Barrena, d’EH Bildu (integrat dins l’Esquerra unitària), considera la sentència “descaradament desproporcionada” i creu que només serveix per portar el cas català a l’estancament.

“Instem les autoritats espanyoles a utilitzar les vies legals necessàries per alliberar els líders catalans el més aviat possible”, afirma Barrena, que recorda que mentre siguin a la presó “la normalitat no tornarà”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca