La CGT veu la sentència com “una nova pàgina en el rearmament repressiu i punitiu de l’estat”

El sindicat diu que la decisió del Suprem "obre la porta a tipificar amb el delicte de sedició reunions i manifestacions incòmodes"

Publicitat

La CGT ha condemnat aquest dilluns la sentència del Tribunal Suprem con “una nova pàgina en el rearmament repressiu i punitiu de l’estat”. El sindicat ha advertit que la decisió del Suprem “obre la porta a tipificar amb el delicte de sedició reunions i manifestacions incòmodes” per al govern de torn. La CGT ha dit que “això no va de persones ni d’historials d’uns i altres” sinó de “criminalització del dret de protesta i de l’organització política i social”. Pel sindicat, “el sedàs aplicat en aquest nou judici polític serà el precedent sobre el que l’Estat reforçarà la seva brutalitat en processos futurs”. “La deriva punitiva, sempre present, s’està accentuant i consolidant”, ha afirmat l’organització.

La CGT ha recordat també els casos dels joves d’Altsasu, els “centenars de milers de multes de la llei mordassa, la violència policial, les operacions contra el moviment llibertari” o les persones que han hagut de marxar del país “per evitar revenges o muntatges policials”, com a exemples d’aquest augment de la “repressió”.

El sindicat també ha expressat la seva preocupació pel fet que “partits polítics ignoren conscientment” els CDR empresonats “per explosius que no existeixen i bombes que no han esclatat”. En aquest sentit, consideren que hi ha “solidaritat de primera i de segona”.

“La resposta és sempre al carrer i a l’autoorganització popular”, ha dit la CGT.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes