l’Homenatge a Catalunya rere la mirada artística de Frank Horvat

L’exposició, que forma part del programa Itiner’Art de la Fundació Vila Casas, es podrà veure al Centre Cultural Terrassa del 10 d’octubre al 17 de novembre

D’ençà dels seus inicis, la Fundació Vila Casas ha centrat la seva atenció en la promoció i divulgació del treball dels artistes contemporanis catalans que dibuixen un heterodox teixit calidoscòpic de les arts plàstiques d’avui.
En aquest context d’anàlisi i estudi de la producció plàstica del nostre passat més immediat i del nostre present, la Fundació va iniciar un nou programa d’itineràncies amb la voluntat d’aconseguir un major reconeixement dels artistes a través de la projecció cap a nous espais i públics, així com la col·laboració amb altres entitats amb qui compartir els projectes.

Publicitat

Homenatge a Catalunya és l’encàrrec que Antoni Vila Casas va fer al prestigiós fotògraf internacional Frank Horvat (Abbazia, Croàcia, 1928) en un moment en què, al tombant de segle, el present s’obria a un futur esperançador.

La mirada del fotògraf es concentra en el llegat d’un poble ancestral que es rebel·la davant del procés homogeneïtzador de la globalització i que troba en el mestissatge i en la mixtura cultural la seva principal font d’inspiració. Una Barcelona plural i oberta al món junt amb una Girona mil·lenària o el Cadaqués de Dalí —entre molts d’altres—, és amb el que s’hi retrobarà la mirada de l’espectador.

En paraules d’Antoni Vila Casas, “Horvat aconsegueix amb les seves instantànies tot allò que se’ns escapa en el contacte directe. Precís i subtil, genera imatges que actuen com un procés de coneixement, en aquest cas el d’una cultura —la catalana—, però de vegades sap transportar-les cap a un altre punt on tot es deté per expressar només la càrrega humana”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca