L’arxiu del COAC celebra mig segle de vida

Els fons tindran una secció pròpia a l’Arxiu Nacional de Catalunya a finals d’aquest any

Publicitat

El Col·legi d’Arquitectes de Catalunya celebra enguany el cinquantè aniversari del seu Arxiu Històric, un fons de gran importància que constitueix el llegat de l’arquitectura catalana moderna i contemporània. Així ho reconeix la Generalitat, que ha aprovat convertir el conjunt documental en una secció pròpia dins de l’Arxiu Nacional de Catalunya a finals d’aquest any, per tal de millorar les tasques de descripció, conservació, la digitalització i difusió dels fons. En aquest context, el COAC inaugura el proper 7 d’octubre una exposició commemorativa i de gran format a la seva seu on s’exhibiran juntes les seves peces més representatives. El COAC ha rebut el Premi Nacional de Cultura aquest 2019.

D’altra banda, el COAC i el departament de Cultura fa mesos que treballen en el futur Museu d’Arquitectura Catalana, un nou concepte museístic que, sense tenir un espai físic, es valdria dels espais col·legials per vincular l’accés universal dels fons de l’Arxiu, actualment en fase de digitalització, amb el coneixement de l’arquitectura del territori mitjançant itineraris i visites guiades.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca