La denúncia de Cs a la Junta Electoral força la retirada d’una pancarta a Olot

L'Assemblea Artistes de la Garrotxa també ha traslladat el mural dedicat a l'1-O que hi havia a una paret del consistori

Publicitat

L’Ajuntament d’Olot ha retirat aquest cap de setmana la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana. Divendres passat els va arribar el requeriment de la Junta Electoral de la Zona arran de la denúncia de Ciutadans on es demanava la retirada de “totes les pancartes i símbols partidistes”. Segons el partit, aquests símbols “contravenen la resolució” de la JEC on es “confirma l’obligació de mantenir la neutralitat dels espais públics en període electoral”. A comarques gironines, Cs ha denunciat almenys a 23 ajuntaments. En el cas d’Olot, a més, el requeriment també demanava la retirada del mural de l’Assemblea Artistes de la Garrotxa situat en una paret de l’ajuntament, un espai cedit des de fa uns mesos a aquest col·lectiu.

El mural que hi havia ara a l’espai cedit de l’Ajuntament estava dedicat a l’1-O amb unes lletres que diuen ‘Ni oblit ni perdó’ i una imatge de fons del quadre ‘La Càrrega’. Com ja va passar en un d’anterior, també va patir un acte vandàlic fa pocs dies. Els artistes l’han traslladat a un altre espai de davant de ajuntament i han posat una lona negra i un cartell que diu ‘Retirat per imperatiu legal’ a la part de la façana on estava penjat originàriament.

Aquest abril l’equip de govern ja va haver de retirar la mateixa pancarta a favor dels dirigents presos així com el mural de ‘La càrrega’ de la façana del consistori per donar compliment al requeriment de la Junta Electoral de la Zona que instava la retirada de símbols independentistes. L’alcalde de llavors, Josep Maria Corominas, va qualificar-ho com a un “nou exercici contra la llibertat d’expressió”.

L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa exposa periòdicament a aquest espai cedit per l’Ajuntament diferents interpretacions de l’obra de Ramon Casas, ‘La càrrega’.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes