564 novel·les opten al Premi Planeta

La gala de lliurament tindrà el 15 d'octubre al Museu Nacional d’Art de Catalunya durant el tradicional sopar literari

Un total de 564 novel·les optaran a la 68a edició del Premi Planeta, una xifra que, segons l’editorial, confirma l’interès que el guardó “desperta en l’àmbit de les lletres a Espanya i Amèrica Llatina”. El premi està dotat amb 601.000 euros per a l’obra guanyadora i 150.250 euros per a la finalista. La seva concessió tindrà lloc el dimarts 15 d’octubre al Museu Nacional d’Art de Catalunya de Barcelona, durant el tradicional sopar literari. La procedència de las novel·les rebudes és diversa. A banda dels originals rebuts a nivell espanyol, destaquen els que han arribat d’Amèrica del Sud (89 obres), Amèrica del Nord (46), Amèrica Central (19) i la resta d’Europa (22).

Publicitat

El jurat del premi l’integren Alberto Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Belén López, directora d’Editorial Planeta i secretària del jurat amb vot.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes