Torra: “L’1-O és la data fundacional del camí inaturable cap a la República”

El president de la Generalitat participa aquest vespre a l'acte 'Llum i Llibertat', en el qual s'han il·luminat 131 agulles de Montserrat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dilluns que l’1-O és “la data fundacional del camí inaturable cap a la república catalana”. Pel president, l’1-O “va ser llum i llibertat, i assenyala el camí cap a la democràcia i la defensa dels drets”. Torra ha fet aquestes declaracions la vigília de l’1-O des del Bruc, als peus de Montserrat, un dels miradors des d’on aquesta nit es poden observar les 131 agulles de Montserrat il•luminades, en el marc de l’acte ‘Llum i llibertat’. Un esdeveniment en el qual hi ha participat més de 500 escaladors i que vol ser un homenatge als 131 presidents de la història de Catalunya i un clam a la llibertat. Amb Montserrat mig tapada per la boira, Torra ha dit que “un nuvolet de res no farà que no pugem fins dalt de tot”. “Necessitem molts núvols perquè ens aturin a nosaltres”, ha afegit.

Publicitat

Missatge d’esperança del president de la Generalitat, Quim Torra, la vigília de l’1-O, quan se celebren dos anys del referèndum. Citant el títol de l’acte ‘Llum i Llibertat’, que es duu a terme aquesta nit a Montserrat, Torra ha assegurat que “aquest és el millor hashtag pels dies que vindran perquè necessitem això: llum i llibertat” i perquè, segons ha dit, l’1-O va ser precisament això. “L’1-O ens assenyala el camí cap a la democràcia i cap a la defensa dels drets”, ha assegurat.

Visiblement emocionat, Torra ha agraït el suport de la gent i ha afegit que “és un plaer compartir amb tots vosaltres aquests dies tan difícils”. El president ha fet aquestes declaracions des de la zona esportiva del Bruc, on s’han reunit unes 300 persones per contemplar l’encesa de 131 farells a les agulles de Montserrat, tantes com presidents hi ha hagut a la història de Catalunya.

Durant la seva intervenció, Torra ha destacat la figura d’alguns dels presidents que l’han precedit. Entre els quals, la del president Montilla, un exemple, ha dit, “de cohesió social”.

Després de l’acte, el president s’ha dirigit a Sant Jeroni, l’agulla més alta de Montserrat i la que ell mateix ha apadrinat. Les agulles restaran il•luminades durant 12 hores i s’apagaran aquest dimarts, 1-O, a tres quarts de vuit del vespre.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca