Batet demana condemnar una violència inexistent

"El Govern socialista ha fet el que calia fer en tot moment. Quan era a l'oposició també" afirma la presidenta en funcions

Publicitat

La presidenta del Congrés dels Diputats, Meritxell Batet, ha defensat aquest dilluns que el Govern central ha estat contundent amb l’independentisme sense necessitat d’aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya, perquè hi ha “moltes maneres de ser contundent”.

En una entrevista a TVE que ha recollit Europa Press, Batet ha assenyalat que l’Executiu socialista ha actuat de manera “contudent” cada vegada que hi ha hagut algun factor. Així, ha defensat que s’han impugnat davant la Justícia resolucions del Parlament i del Govern.

“El Govern socialista ha fet el que calia fer en tot moment. Quan era a l’oposició també”, ha argumentat, i ha recordat que va donar suport a Rajoy quan va decidir aplicar l’article 155.

Al seu parer, aquest supòsit constitucional obeeix a episodis “excepcionals” que es van produir llavors, com la declaració d’independència o les lleis de desconnexió, que en l’actualitat no es donen.

Publicitat

Condemna taxativa a la violència
D’altra banda, Batet ha recalcat que el president de la Generalitat, Quim Torra, hauria de condemnar de manera “taxativa i rotunda” la violència, després de la detenció de diversos membres dels CDR acusats de presumptes delictes de terrorisme i tinença d’explosius.

“Hauria esperat d’un govern demòcrata i del president de la Generalitat que condemnés de manera taxativa qualsevol violència”, ha insistit, i ha destacat que això també els interessa per reinvidicar que el separatisme català és pacífic.

Ha defensat que el moviment “no ha estat violent” i és “obvi” que fa anys que reclama la independència de Catalunya “de manera pacífica”.

Per això, Batet entén que “haurien de ser els primers interessats a desvincular-se de qualsevol tipus de violència”. “Això fa un mal servei al país i a la seva pròpia causa”, ha argumentat.

Segons la presidenta del Congrés, als detinguts els empara la presumpció d’innocència, però també als cossos i forces de seguretat els empara el seu “bon fer”.

Així ha respost a les crítiques que ha abocat la Generalitat sobre l’operació Judes, de la qual assenyalen que prova de vincular independentisme i terrorisme.

Demana acatar la sentència
Igualment, sobre la imminent sentència del Tribunal Suprem sobre el judici al procés independentista, Batet ha considerat positiu que s’acati “explícitament” la resolució encara que no es comparteixi.

“Una vegada es conegui la sentència serà un bon moment per exigir que els polítics fem la nostra feina per caminar cap a una solució”, ha reflexionat Batet, i ha indicat que Espanya viu una “crisi territorial” i cal apostar per la convivència.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes