Tsunami Democràtic denúncia la col·laboració d’Iberdrola amb la repressió sobre l’independentisme

Unes 30 persones s'asseuen durant una hora a la botiga d'atenció al client del carrer Mallorca de Barcelona

Publicitat

Nova acció del Tsunami Democràtic. Uns 30 activistes han ocupat l’oficina d’Iberdrola del carrer Mallorca de Barcelona per denunciar que l’empresa “finança la repressió”. A partir de les 10:20 una desena ha entrat a la botiga d’atenció al client, que mica en mica s’ha anat omplint de més gent amb cartells que advertien: “Aquesta empresa finança la repressió”. De forma pacífica i silenciosa, els activistes s’han assegut al terra, i s’han sumat a la Vaga Mundial pel Clima d’aquest divendres. També han llegit un manifest als treballadors de l’empresa, tal com ja van fer dimecres i dijous, quan el Tsunami va ocupar diverses oficines de CaixaBank, per la mateixa campanya d’acció prèvia a la resposta a les sentències de l’1-O.

L’acció ha acabat una hora després que entressin els primers activistes a l’oficina d’Iberdrola. A les 11:20 han arribat dos agents dels Mossos, que han parlat amb una de les noies concentrades i amb un treballador de l’empresa. Un minut després els activistes ja havien marxat. Els Mossos han identificat un dels activistes. També han intentat identificar la premsa, que s’hi ha negat.

En un comunicat, el Tsunami ha remarcat que l’IBEX-35 forma part de la “repressió”, i que per això la resposta a la sentència “també serà per ells”. “Ho fem avui, dia 27 de setembre, i a la seu d’Iberdrola, per sumar-nos a la Vaga Mundial pel Clima convocada a causa de la situació d’emergència climàtica que viu el planeta”.

Tal com argumenta la plataforma, Iberdrola no només “ha finançat la repressió” sinó que a més és una de les “empreses més actives en la destrucció” del medi ambient i del territori. El missatge que transmet el Tsunami és “molt clar”: “No tenim por. I per aquest motiu els tornem a recordar: Vosaltres sou a dalt, nosaltres som arreu”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes