Dimarts 26 Maig, 2020

“El secret de sumari és només per la defensa” afirma un dels advocats dels set CDR

Sospiten de “pressions” als dos detinguts que van declarar i asseguren que s’està vulnerant el dret de defensa

Més llegits

Desobeir per a rescatar les persones

Dubto, tot i que tampoc m'estranyaria, que encara quedi algú dins l'independentisme que s'hagi sorprès pel caràcter amb el...

Vergés apunta a una unificació de les fases: “Els indicadors són molt bons”

"Tenim indicadors molt bons en les tres zones i això ens fa pensar que podem avançar en aquest sentit"....

L’OMS comença a descartar una altra onada important de contagis

La directora de Salut Pública de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), María Neira, ha indicat aquest dilluns que...

Yoko Ono, Cut Piece y la performance feminista

Hoy vamos a hablar de la performance feminista. Madre mía, dos conceptos que todo el mundo odia, juntos. Empezamos...

Paluzie i Baños, designats candidats provisionals a les eleccions al Secretariat Nacional de l’ANC

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, l'exdiputat de la CUP Antonio Baños i 124 altres socis i sòcies de...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Els advocats d’Alerta Solidària que porten cinc dels set membres dels CDR empresonats per terrorisme han denunciat aquest divendres “irregularitats” en el procediment que va culminar amb l’ordre del jutge Manuel García Castellón d’ingressar-los a Soto del Real. A les portes de la presó –on han visitat per primera vegada els seus clients- Eva Pous, Jordi Busquets, Montse Vinyets, i David Aranda han apuntat a possibles “pressions” als dos detinguts que van declarar i que han optat per ser assistits per advocats d’ofici. “El problema és la vulneració de drets que s’estan produint al llarg de tot el dispositiu i a tot el procediment”, ha afirmat Pous en declaracions a l’ACN.
Els advocats han explicat que aquest dijous van tenir coneixement de l’ordre del jutge d’ingrés a presó per la premsa abans que no pas per l’Audiència Nacional, i que se’ls va impedir també parlar amb els seus clients en aquell moment i abans que es fes efectiu el trasllat.

Ara per ara, han apuntat, tampoc s’han pogut comunicar amb els dos detinguts que van declarar davant la Guàrdia Civil i que han optat per ser assistits per advocats d’ofici. De fet, segons les defenses, aquest dijous l’Audiència va provar d’impedir que els advocats d’Alerta Solidària tinguessin contacte amb les defenses d’aquestes dues persones.

Per aquest motiu, segons ha explicat Pous, estan “preocupats” davant “una situació estranya”. “Des del primer moment creiem que s’han produït irregularitats que ens fan sospitar que potser hi ha hagut alguna mena de pressions” sobre aquestes dues persones que “no han volgut anar amb advocat que no sigui d’ofici”.

Les defenses d’Alerta Solidària també es queixen de la impossibilitat de conèixer els fets que s’atribueixen als seus clients. “El problema és que el secret de sumari és només per la defensa”, ha afirmat Pous, mentre que “la fiscalia, la Guàrdia Civil i l’Audiència Nacional entenem que fan filtracions intencionades que no sabem si són certes o no”.

Segons Pous aquest dijous durant les declaracions les defenses van demanar “tenir accés a les parts indispensables del sumari per valorar si s’estan vulnerant els drets i els elements bàsics de la imputació”, però “no se’ns va facilitar fins al punt que fiscalia no va fer referència als motius pels que demanava la mesura” de presó incondicional.

A més, segons Pous, la interlocutòria on el jutge ordena presó incondicional no aporta explicacions. “Hi ha una decisió i parlen d’uns motius que a la defensa no se’ls estan explicant”, ha denunciat, i per tant “no coneixem els elements per atribuir aquests delictes i pels què manté aquesta posició la fiscalia i el jutge”.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

El món sardanista veu “complicat” tornar a ballar abans de l’agost

L'activitat sardanista ha quedat totalment interrompuda per la crisi de la covid-19, i el seu retorn no es preveu ràpid ni homogeni. Pel camí...

Cronologia de tres mesos de coronavirus a Catalunya

Just fa tres mesos, el 25 de febrer, Catalunya registra el primer cas de covid-19. Durant aquest temps, la pandèmia deixa més d'11.000 morts...

Creix un 17,4% les exportacions catalanes de productes industrials d’alta tecnologia

La tecnologia a Catalunya han tancat el primer trimestre amb un augment interanual del 17,4%, segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat)....

El Govern rep més de 3.000 queixes d’afectats per ERTO que no cobren l’atur

La Generalitat ha rebut més de 3.000 queixes de treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) provocats per la crisi del coronavirus...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca