Joan Roca ja no és el millor cuiner del món

Els xefs catalans s'enduen tres premis Best Chef Awards en una gala celebrada a Barcelona

Publicitat

El suec Björn Frantzén, ha desbancat Joan Roca com a millor cuiner del món en una gala dels Best Chef Awards celebrada a Barcelona en la que els cuiners catalans s’han endut tres premis. El xef del Celler de Can Roca ha ocupat la segona posició després de dues edicions seguides enduent-se el primer premi. El restaurant barceloní Disfrutar, dirigit per Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, ha entrat amb força a la llista dels Millors 100 i ha arribat a la cinquena posició del rànquing global; fita que li ha merescut el premi al Xef de Nova Entrada. El restaurant també s’ha endut el premi al Millor Xef Ciutat Gourmet, que reconeix el millor restaurant de la ciutat amfitriona. El petit dels germans Roca, en Jordi, ha estat reconegut com a Millor Xef Pastisser.

El madrileny David Muñoz, del DiverXo, ha mantingut la tercera posició de l’any passat. En total, tres dels cinc millors xefs del món tenen els seus restaurants ubicats a l’estat espanyol, dos dels quals estan a Catalunya. “Els països nòrdics han d’aprendre molt dels xefs espanyols,” ha assegurat Frantzén després de rebre el màxim guardó de la nit. El major dels germans Roca ha tret pit dels reconeixements rebuts, i ha assegurat: “Quan dèiem que aquí hi havia una gran cuina necessitàvem dades tangibles, i ara les tenim: estem presents a totes les llistes mundials”.

Jordi Roca ha volgut compartir el premi amb el seu equip de postres al Celler de Can Roca: “Pensem en dolç i fem la millor feina possible cada dia”. Castro, del Disfrutar, també ha agraït la feina al seu equip: “No som tres persones, sinó un conjunt de persones: l’equip de cuina, de sala, de neteja, que fan possible que aquest projecte tiri endavant”. Castro també ha assegurat que “premis com aquest” són “molt positius” per a la ciutat i l’entorn. Finalment, Casañas, també del Disfrutar, ha destacat “la història que tenim” i aposta “continuar treballant per mantenir el nivell gastronòmic al nostre país”: “Tenim un potencial gastronòmic que no ho podem oblidar mai. Des del producte fins a les persones que amb el seu intel•lecte aporten al sector”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes