El 67,8% dels catalans està a favor d’un referèndum

El 40,3% aposta pel diàleg i la negociació "sense límits" per resoldre el conflicte segons el CEO

Publicitat

El 67,8% dels catalans està d’acord que els ciutadans de Catalunya decideixi “quina relació volen entre Catalunya i Espanya” mitjançant un referèndum, segons l’enquesta Òmnibus del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat recollida per Europa Press.

L’enquesta es va dur a terme entre el 3 i 25 de juny amb una mostra de 1.200 persones entrevistades i compta amb un marge d’error del 2,83.

En la pregunta sobre si “s’hauria de fer un referèndum a Catalunya perquè els catalans decideixin quina relació volen entre Catalunya i Espanya”, el 44,6% contesta ‘molt d’acord’, el 23,2% ‘més aviat d’acord’ i el 2,4% ‘ni d’acord ni en desacord’.

S’oposen al referèndum el 21,2% –un 10,3% diu que hi està ‘més aviat en desacord’ i un 10,9% ‘molt en desacord’–, mentre que el 6,2% ‘no ho sap’ i el 2,4% ‘no contesta’.

Publicitat

El CEO també pregunta si aquest referèndum s’hauria de celebrar a tot Espanya perquè siguin els ciutadans espanyols els qui decideixin la relació entre Catalunya i la resta de l’Estat: el 49,25% ho rebutja, el 38,7% hi està a favor, el 3,8% ‘ni d’acord ni en desacord’, el 6,2% ‘no ho sap’ i el 2,3% ‘no contesta’.

Així mateix, el 67,2% dels enquestats estan en contra de la frase ‘No s’hauria de fer cap referèndum perquè la unitat espanyola no es pot votar’ i el 64,6% també rebutja l’afirmació ‘No s’hauria de fer cap referèndum perquè la Constitució vigent ja ha resolt la qüestió satisfactòriament’.

Diàleg sense límits

En preguntar sobre què és més necessari en la situació actual de Catalunya amb la resta d’Espanya, la resposta majoritària és ‘una política de diàleg i negociació sense límits’ amb un 40,3%.

A continuació, amb un 36,3% dels enquestats se situa ‘una política de diàleg i negociació dins del marc de la Constitució’, mentre que l’11,3% aposta per la via unilateral del Govern, el 4,8% defensen ‘una política de mà dura’ del Govern central, el 5% ‘no ho sap’ i el 2,3% ‘no contesta’.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca