El Consell per la República proposa actuar

L'organisme de Puigdemont condemna les detencions de dilluns i acusa Madrid de fabricar un relat de violència "inexistent"

Publicitat

El Consell per la República ha proposat “desbordar democràticament” l’Estat “repressor”, fer “efectiu” el mandat de l’1-O i “constituir la República”. En un comunicat d’aquest dimarts, l’organisme que presideix Carles Puigdemont ha condemnat les detencions d’ahir contra nou membres dels CDR, i ha acusat Madrid de fabricar un relat de violència “inexistent”. El Consell considera que la “imminència” de la commemoració del segon aniversari de l’1-O i la publicació de la sentència del judici ha provocat una “nova onada repressiva” contra les llibertats dels ciutadans de Catalunya. L’òrgan expressa la “màxima solidaritat” amb les persones detingudes i les seves famílies i amics.

El Consell sosté que l’operació policial té per objectiu, per una banda, intimidar la ciutadania de Catalunya a l’hora de mobilitzar-se per denunciar i protestar contra el que probablement sigui una “sentència ignominiosa”. I, per l’altra, construir un relat de violència associat a un moviment polític “radicalment pacífic i democràtic” com és el moviment d’alliberament nacional de Catalunya.

Finalment, el Consell assevera que cal tenir en compte l’escenari preelectoral a Espanya a l’hora de valorar aquesta operació. “L’Estat pretén criminalitzar opcions polítiques legítimes majoritàries a Catalunya davant l’opinió pública espanyola per treure’n rèdits electorals el proper del 10 de Novembre”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes