El govern creu en Torres-García i Margarida Xirgu per potenciar les realcions amb l’Uruguai

La ministra d'Educació i Cultura del país sud-americà es compromet a "continuar treballant" amb Catalunya

El Govern vol potenciar la relació cultural amb l’Uruguai a partir de figures històriques com l’actriu Margarida Xirgu o el pintor Joaquim Torres i García. Després d’una reunió a Montevideo amb la ministra d’Educació i Cultura de l’Uruguai, María Julia Muñoz, el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, ha anunciat la voluntat d’aprofitar els “lligams històrics” que representen aquestes figures culturals per “explorar” la possibilitat de fer “més activitats” que “agermanin” Catalunya amb l’Uruguai. Per la seva banda, la ministra d’Educació i Cultura del país del Con Sud ha remarcat després de la trobada, a la qual també ha assistit el conseller de Treball, Chakir El Homrani, el seu “compromís a continuar treballant” amb el Govern català. “L’intercanvi cultural apropa molt els pobles”, ha assenyalat Muñoz.

Publicitat

“A l’Uruguai l’interessa tot el que siguin les relacions amb Europa, l’Àsia o Àfrica, així com amb tots els països amb qui puguem aprendre, rebre o donar experiències”, ha dit la ministra de l’Uruguai després de la trobada amb Bosch i El Homrani, amb els quals també ha abordat qüestions d’educació, com per exemple com fer l’educació més inclusiva o la incorporació de la tecnologia en l’educació.

“Tant en cultura com en educació hi hem vist molta afinitat i tenim molt clar que tenim aliats i persones molt pròximes”, ha dit el conseller d’Acció Exterior després de la trobada amb la ministra, que s’emmarca en el viatge que tant ell com El Homrani estan fent a l’Uruguai, en el qual s’estan reunint amb membres del govern del país, figures polítiques i del món econòmic.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca