Dimecres 27 Maig, 2020

La primera convocatòria de fons FEDER destinada a Cultura ofereix 27 MEUR per a la millora d’equipaments

La consellera Vilallonga demana a les entitats que sol·licitin l'ajut per demostrar que el sector necessita més inversió

Més llegits

El Parlament podrà investir a distància

JxCat, ERC i la CUP tiraran endavant conjuntament la reforma del reglament del Parlament després que aquest dilluns s'hagi...

Les farmacèutiques van rebutjar treballar en la preparació contra epidèmies el 2017

L'ONG Corporate Europe Observatory assegura que el lobby de les farmacèutiques va rebutjar el 2017 una proposta de la...

Forn destaca la hipocresia de Marlaska amb l’excap de l’operatiu policial de l’1-O

L'exconseller de l'Interior Joaquim Forn ha acusat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, d'actuar contra Diego Pérez de los...

El 80% de les farmàcies han atès persones amb símptomes de covid-19 que no havien pogut accedir als serveis de salut

Més del 80% de les farmàcies catalanes han atès persones amb símptomes de la malaltia covid-19 que no havien...

El Parlament atorgarà la Medalla d’Honor en la categoria d’or als professionals sanitaris

El Parlament atorgarà la Medalla d’Honor en la categoria d’or als i les professionals del sistema de salut de...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha anunciat aquest dijous l’obertura de la primera convocatòria d’un Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) destinada exclusivament a Cultura. Concretament, s’oferiran 27 milions d’euros per a la millora d’equipaments com ara esglésies, museus, jaciments arqueològics, castells, ateneus i altres grans espais escènics i musicals. Els ajuts van dirigits a entitats del sector públic on participa la Generalitat de forma no majoritària, a més de fundacions i altres entitats privades sense finalitat de lucre. Vilallonga ha animat aquestes institucions a acollir-se a la convocatòria per demostrar que el sector cultural català necessita més inversió.

Les actuacions de millores que es poden acollir al FEDER se centren en tres eixos: el reforç de les aplicacions TIC, el suport de l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables, i la conservació, protecció i foment del patrimoni cultural.

En aquest sentit, el Departament de Cultura considera la convocatòria com una “bona oportunitat” per finançar projectes d’inversió d’una certa envergadura que tinguin una despesa plurianual.

El cofinançament dels ajuts FEDER és d’un 50% de la despesa subvencionable. Així doncs, les aportacions del fons poden implicar una inversió total de 54 milions d’euros en projectes culturals, dels quals FEDER destinarà 20 milions al patrimoni cultural, 4 milions a l’eficiència energètica i 6 milions a les TIC.

Un dels principals beneficiaris dels ajuts són els grans equipaments nacionals participats pel Departament de forma minoritària. La línia dirigida als espais escènics i musicals abastarà projectes que puguin sorgir del Gran Teatre del Liceu, del Palau de la Música Catalana, de l’Auditori, del Teatre Lliure i del Mercat de les Flors.

Més inversió per a la cultura

La consellera de Cultura ha remarcat la importància de potenciar l’activitat cultural i ha demanat una major inversió per al sector. “No ens hem d’enganyar, si tenim tants visitants al nostre país ja no és només pel sol o les platges, sinó que venen a Catalunya per fer turisme cultural”, ha assegurat Vilallonga.

Així mateix, la consellera ha expressat la voluntat del Departament de Cultura que s’exhaureixin tots els diners destinats als ajuts per tal de poder disposar d’una quantia major a la propera convocatòria de FEDER.

Segons el secretari general de Cultura, Francesc Vilaró, aquests fons provinents de la Unió Europea serviran per fer millores en equipaments “d’un cert múscul de gestió”. De fet, ha explicat que el programa s’inspira en el FEDER impulsat a Itàlia i adreçat especialment al patrimoni cultural.

Així mateix, Vilaró ha celebrat aquesta primera convocatòria dels ajuts perquè, segons ha explicat, abans es destinaven “normalment” a infraestructures, Pimes o recerca, i la cultura quedava “al marge”.

- Publicitat-

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

El Parlament atorgarà la Medalla d’Honor en la categoria d’or als professionals sanitaris

El Parlament atorgarà la Medalla d’Honor en la categoria d’or als i les professionals del sistema de salut de Catalunya. La Mesa ho ha...

Podemos descobreix la “guerra jurídica” de l’Estat

El portaveu d'Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, ha denunciat aquest dimarts que l'informe de la Guàrdia Civil sobre la manifestació del 8-M que...

Les farmacèutiques van rebutjar treballar en la preparació contra epidèmies el 2017

L'ONG Corporate Europe Observatory assegura que el lobby de les farmacèutiques va rebutjar el 2017 una proposta de la Comissió Europea per treballar en...

Catalunya concentra gairebé la meitat dels assaigs clínics de la covid-19 a l’Estat

Catalunya concentra gairebé la meitat dels assaigs clínics sobre la covid-19 que s'estan duent a terme a l'Estat. Segons dades recollides per Biocat a...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca