Budó veu en la Diada un “punt d’inflexió” per establir un full de ruta de l’independentisme

"A partir d'aquí es necessita, sempre a través d'aquesta unitat estratègica, traçar també el camí que hem de seguir d'ara endavant"

Publicitat

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat que la Diada de dimecres suposa “un punt d’inflexió” del que ha d’emanar un full de ruta compartit de l’independentisme.

En declaracions als mitjans després de presentar el Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (Puosc) 2020-2024, ha sostingut que la manifestació que va convocar l’ANC amb motiu de la Diada va ser un “èxit de convocatòria”.

Malgrat assolir l’assistència més baixa des del 2012, amb 400.000 persones menys que les dues últimes convocatòries –va haver-hi 600.000 assistents segons la Guàrdia Urbana–, Budó ha explicat que el Govern en fa la següent lectura: “Quin país és capaç, durant tants anys, de mobilitzar centenars de milers de persones de manera cívica i democràtica?”.

Preguntada per la unitat d’acció política que va reclamar l’entitat convocant, i que van corejar els assistents, ha explicat que el president de la Generalitat, Quim Torra, “està liderant aquesta unitat estratègica, aquesta recerca i aquesta feina per trobar una unitat d’acció”.

Publicitat

Assegura que Torra busca la unitat estratègica del sobiranisme “per fer front a aquestes sentències que, si no són absolutòries, no seran justes”, per la qual cosa vol una resposta unitària a la resolució del Tribunal Suprem sobre els encausats per impulsar l’1-O.

Preguntada per si la mobilització de dimecres ha de ser el tret de sortida d’un full de ruta compartit per l’independentisme, ha explicat que Torra va afirmar durant la manifestació que la Diada era “un abans i un després, un punt d’inflexió”.

“A partir d’aquí es necessita, sempre a través d’aquesta unitat estratègica, traçar també el camí que hem de seguir d’ara endavant”, ha concretat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca