El MNAC porta Urgell, Maifrèn, Claraà, Llimona i Rusiñol entre altres al Parlament

Torrent remarca que les pintures i escultures permetran "explicar al món" el patrimoni cultural català

Publicitat

El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha cedit deu obres al Parlament de Catalunya per exposar-les als espais visitables de la cambra. Es tracta de sis escultures i quatre pintures de l’època noucentista, modernista i de la postguerra, obres de Santiago Rusiñol, Modest Urgell, Alexandre Coll, Eliseu Meifrèn, Miquel Blay, Josep Llimona, Josep Clarà, Maria Llimona i Palmira Collell. El president del Parlament, Roger Torrent, que ha signat el conveni amb el director del MNAC, Pepe Serra, ha destacat que les obres cedides permetran explicar arreu que Catalunya té “patrimoni i un dels museus més importants del món”.

Per a Torrent, les obres cedides, instal·lades a la planta baixa i a la planta noble, contribueixen a “embellir” el Parlament, que rep anualment la visita de més de 62.000 persones, entre escoles, instituts i universitats, a més de les que hi accedeixen de manera individual.

El conveni, que serà per a un període de deu anys prorrogables per a uns altres deu, ha estat iniciativa del Parlament, que es farà càrrec de la custòdia i conservació de les obres durant la vigència de la cessió.

Entre les obres, hi ha les pintures ‘L’embarcador’, de Santiago Rusiñol; ‘Capvespre’, de Modest Urgell; ‘La dàrsena’, d’Alexandre Coll, i ‘Gent de mar’, d’Eliseu Meifrèn. Pel que fa a les escultures, es podran veure ‘Remordiment’, de Miquel Blay; ‘La bellesa’, de Josep Llimona; ‘Puixança’ i ‘Meditació’, de Josep Clarà; ‘Joventut’, de Maria Llimona, i ‘Retrat’, de Palmira Collell.

Publicitat

Aquestes obres se sumen a les peces que ja es podien veure a la cambra, com ara les pintures ‘Dona’, de Joan Miró; ‘7 de novembre de 1971’, d’Antoni Tàpies; la col·lecció de sis quadres de la sèrie ‘Patrimoni i memòria’, de Joan Pere Viladecans; i una rèplica de l’escultura ‘Dona asseguda’, de Joan Rebull, entre d’altres.

La cultura, “ànima” del Parlament

Torrent s’ha mostrat “orgullós” de la signatura del conveni i del que és “capaç” de fer el Parlament en relació a la “projecció del patrimoni artístic” català.

En aquest sentit, ha recordat les paraules de Rovira i Virgili de “la cultura és l’ànima dels pobles” i ha assegurat que la cessió d’obres segueix aquesta màxima perquè enforteix “l’ànima del Parlament”.

Al seu torn, el president del MNAC, Miquel Roca, ha agraït la confiança de la cambra i ha demanat a la Comissió de Cultura “sovintejar el tracte i el contacte”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca