La Setmana del Llibre obre les portes amb 260 novetats editorials i 219 expositors

Sala alerta de les dificultats de mantenir-se a l'Avinguda de la Catedral si el districte els limita l'espai

Publicitat

La 37ª Setmana del Llibre en Català obre aquest divendres les seves portes a l’avinguda de la Catedral, on s’hi presentaran fins a 260 novetats editorials i seguirà creixent amb la presència de 219 expositors (editorials, llibreries i institucions) i amb una previsió de facturació de 550.000 euros. En declaracions a l’ACN, Joan Sala, president de La Setmana, ha explicat que l’any passat pensaven que havien tocat sostre, però enguany han “arribat a l’àtic”. Per altra banda, Sala ha alertat de les dificultats de seguir a l’Avinguda de la Catedral si el districte de Ciutat Vella els limita l’espai en la pròxima edició. Aquesta serà la darrera Setmana de Sala com a director.

El gran aparador del panorama literari en català organitza 270 activitats, moltes d’elles presentacions de llibres, com el d’Isabel-Clara Simó, ‘La sarbatana’ (Alrevés), ‘Homenatge als caiguts’ (Rosa dels Vents) d’Albert Sanchez Piñol, ‘Paraules que tu entendràs’ (Columna), de Xavier Bosch, o la traducció al català de ‘La noia que va viure dues vegades’ (Columna), del periodista i escriptor suec David Lagercrantz, que és el convidat internacional d’aquesta edició. En aquesta ocasió Els distribuïdors i agents culturals Margrit Lömker i Oriol Serrano recolliran el 23è Premi Trajectòria, i Cavall Fort rebrà el Premi Especial de la Setmana.

Aquesta és una edició de rècord amb més presència que mai de segells editorials, llibreries, i nous llibres. En conjunt, la Setmana inclou 270 activitats, 60 de les quals adreçades al públic familiar i 13 al públic jove, a més de 250 signatures i 12 itineraris literaris. Sala ha explicat que el creixement de La Setmana ha estat sostingut i molt important els darrers anys i que hi són tots els que hi han de ser.

Entre les grans novetats, Sala ha apuntat que una de les destacades és passar la nit de La Setmana al primer dissabte “on tothom està amb més energia”. L’altra novetat, ha afegit, és el canvi amb les presentacions de les activitats que serà amb una dinàmica de ràdio.

Publicitat

El president de La Setmana també remarca que el pes de les editorials i els editors és uniforme i que hi ha una gran diversitat. “Els llibres tenen una presència igual i democràtica”, ha recalcat Sala.

Els distribuïdors i agents culturals Margrit Lömker i Oriol Serrano, rebran el 23è Premi Trajectòria de la Fira del Llibre en Català, una peça que ha elaborat l’artista gràfic Ignasi Aballí i que es reprodueix també a les bosses i punts de llibre promocionals de la Setmana. D’altra banda, enguany s’entrega un Premi Especial per a la històrica publicació infantil ‘Cavall Fort’. Aquests són només dos dels diversos guardons que es lliuren durant aquesta cita literària.

Espai

Per altra banda, Sala s’ha referit als problemes que han tingut amb el districte de Ciutat Vella sobre la viabilitat de continuar en el mateix espai, a l’Avinguda de la Catedral, perquè els fan allunyar-se uns metres de la muralla. “Ens van limitant més l’espai”, ha lamentat. De fet, ha indicat que aquest any s’ha arribat a un pacte, però ha alertat que de cara el 2020 els hi volen retallar l’espai en un 20% aproximadament. “Això faria molt complicat continuar fent-la aquí”, ha avisat. En qualsevol cas, no es plantegen anar a cap altre lloc i seguiran lluitant per seguir a l’Avinguda de la Catedral. Ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona facilitats per poder continuar a l’emplaçament.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes