Govern de concentració? La CUP diu no

Maria Sirvent veu "pràcticament impossible" que la seva formació doni suport als pressupostos i veu "esgotada" la legislatura

Publicitat

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha descartat entrar en un govern de concentració com a resposta a la sentència de l’1-O, tal com ha proposat ERC. “Amb quin objectiu? Amb quina intencionalitat? No ho veiem en cap cas”, ha respost en una entrevista a ‘Ràdio 4’. En aquest context ha criticat que els objectius de l’actual Govern són gestionar les “engrunes” i seguir “aprofundint” en la privatització de serveis. D’altra banda, veu “pràcticament impossible” que la CUP aprovi els pressupostos per al 2020 després de la primera reunió amb el Departament d’Economia i ha conclòs que la legislatura està “esgotada”.

Preguntada per la possibilitat de tornar a investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, Sirvent ha posat en dubte la voluntat de JxCat sobre aquesta qüestió i ha afegit que no volen “generar falses expectatives”. En aquest sentit, ha recordat que tot i que no estava convocat el ple d’investidura de Puigdemont, els diputats i diputades de la CUP van ser els únics que van aparèixer al “suposat ple”.

Sirvent ha defensat que hauria d’haver una resposta conjunta davant de la sentència de l’1-O i ha admès que s’estan fent “molts esforços” en aquest sentit. Però també ha afegit que el “context de precampanya ho perverteix molt”. I és que, segons Sirvent, la política catalana està situada en un escenari que sembla de precampanya en el què cadascú fa la seva campanya pensant més en els interessos partidistes.

Tot i no fer una proposta concreta, la diputada de la CUP ha defensat que la resposta a una sentència condemnatòria ha de passar per “exercir” els drets i aconseguir el objectius polítics que han portat els “represaliats” a la presó o l’exili.

Publicitat

Pel que fa als pressupostos del 2020, veu “pràcticament impossible” donar el seu suport “si les coses continuen com ara”. Per a la diputada, els 800 MEUR de més en despesa respecte als comptes fallits del 2019 ja estan compromesos i, per tant, el Govern no planteja polítiques noves en els nous pressupostos.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca