La CUP considera que els pressupostos d’Aragonès “consoliden les retallades” dels darrers anys

La diputada Maria Sirvent afirma després de reunir-se amb el conseller d'Economia que els comptes són "continuistes i insuficients"

Publicitat

La CUP considera que els pressupostos que ha preparat el Govern per al 2020 “consoliden les retallades” dels darrers anys. Així ho ha dit la diputada cupaire al Parlament Maria Sirvent després de la reunió que la seva formació ha mantingut amb membres del Departament d’Economia aquest dimarts. La trobada ha durat tres hores i, segons la CUP, “a primer cop d’ull” no sembla que les seves propostes càpiguen als números que ha elaborat la conselleria que lidera Pere Aragonès. A l’espera del contingut exacte dels comptes, la CUP considera que són “continuistes i insuficients” i lamenta que no suposen “un canvi de tendència” als que el Govern va anunciar l’any passat.

“Les xifres que ens ha donat el Govern no quadren, ens semblen tendencioses i propagandístiques”, ha a firmat Sirvent després d’una reunió que s’emmarca en la ronda de contactes que el Departament d’Economia mantindrà aquesta setmana amb els diversos grups parlamentaris, demà amb Catalunya-En Comú Podem.

Sirvent també ha alertat que, al seu parer, els augments de despesa que s’anuncien al projecte de pressupost “no semblen possibles si s’obeeixen els límits de dèficit i de despesa imposats per l’Estat, tal com ja va anunciar que faria el conseller”.

Per tant, segons la CUP creu que l’executiu “no podrà sinó seguir amb les privatitzacions” i els seus pressupostos “no podran impedir la constant degradació de serveis públics”. Per això Sirvent ha reclamat “polítiques sobiranes” per “avançar nacional i socialment”, i ha rebutjat “polítiques antisocials” com la “Llei Aragonès” que “debiliten el control públic de les infraestructures”, així com la “capacitat” d’afrontar “un nou procés de ruptura amb l’Estat”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca