L’Institut Ramon Llull i el ministeri de Cultura andorrà signen un conveni per crear la Residència Faber – Andorra

L'equipament acollirà creadors i professionals de diversos àmbits que vulguin desenvolupar-hi un projecte

La ministra de Cultura i Esports del govern d’Andorra, Sílvia Riva, i la directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per a la creació de la Residència d’Arts, Ciències i Humanitats Faber – Andorra, ubicada als Tallers de la Massana del Principat. El seu impuls arriba després de la valoració positiva que se n’ha fet de l’equipament del mateix tipus que hi ha a Olot i l’objectiu és el d’adaptar a la realitat andorrana els procediments que s’han anat desenvolupant a la capital de la Garrotxa. La residència permetrà acollir creadors i professionals de diversos àmbits que hi vulguin fer una estada per desenvolupar un projecte.

Publicitat

Es preveu que per aquestes instal·lacions hi passin des d’escriptors o traductors a artistes de diferents disciplines, estudiosos, científics i musicòlegs, entre d’altres. Tenint en compte el perfil i el nivell acadèmic i professional de les persones que han passat per Faber – Olot aquests darrers anys, el ministeri de Cultura andorrà preveu que els residents que aculli Faber – Andorra despertaran l’interès general. Per aquest motiu, està previst afavorir intercanvis amb d’altres creadors, estudiants i diversos col·lectius del país que puguin estar interessats en l’activitat o l’àrea de treball que desenvolupi el resident, per tal d’establir el màxim de sinergies possible.

El conveni entre l’Institut Ramon Llull i el ministeri de Cultura andorrà es renova anualment i tindrà un pressupost inicial de 6.000 euros pels mesos que queden d’any i de 12.600 euros pel 2020. Un altre dels objectius del projecte és formar part d’un marc de desenvolupament de diplomàcia cultural. La creació de Faber – Andorra, juntament amb els residents que aculli, i la col·laboració de l’Institut Ramon Llull han de permetre crear i establir col·laboracions amb residències internacionals que acullin residents provinents del Principat andorrà. En aquest sentit, un comitè format per representants de l’Institut Ramon Llull i del ministeri de Cultura i Esports d’Andorra s’encarregarà de fer el seguiment del projecte i seleccionar les candidatures escollides.

Les convocatòries són obertes a professionals de tot el món. Inicialment, seran individuals. En aquesta primera fase de desenvolupament del projecte s’ha fixat un màxim de 10 residents a l’any i una estada de tres setmanes per a cadascun. Després de la primera convocatòria, que va tenir lloc al final de març passat, s’han seleccionat els 5 primers residents i el 9 de setembre es rebrà a la d’elles: l’americana Kathleen McNerney, a qui seguiran Irina Poleshchuk, Paul Behrens, Paul Gifford i Raisa Jurva.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca