eyJsYW5kc2NhcGUiOiJNyVMiLCJwb3J0cmFpdCI6Ik3pcyJ9

  El cicle ‘Un tast d’Emirats’ ens acosta a un dels centres de producció cinematogràfica del món àrab

  El cicle ‘Un tast d’Emirats’ porta a la Filmoteca de Catalunya una mostra, petita però significativa, de la producció recent d’aquesta cinematografia desconeguda entre nosaltres

  El cicle Un tast d’Emirats porta a la Filmoteca de Catalunya una mostra, petita però significativa, de la producció recent d’aquesta cinematografia emergent del món àrab, desconeguda entre nosaltres. La programació compta amb la col·laboració del Consolat General dels Emirats Àrabs Units a Barcelona.

  Creat el 1971, els Emirats Àrabs Units és un dels països més joves del món i la seva cinematografia té a penes trenta anys. La indústria del sector s’impulsa definitivament al segle XXI, amb iniciatives com la creació de l’Abu Dhabi Film Festival i el Dubai Film Festival o la creació de la productora Image Nation Abu Dhabi, que han convertit aquestes dues ciutats en centres cinematogràfics de referència a l’Orient Mitjà.

  Publicitat

  Amb un ampli recorregut internacional, els tres films seleccionats prenen l’estil hollywoodià com a model narratiu i reflecteixen assumptes cabdals d’aquesta cinematografia com ara la relació dels habitants del país amb el desert o la importància de la família com un dels valors irrenunciables d’aquesta societat que ha experimentat un canvi radical en un temps rècord.


  Sayer AAl-Janna Going to Heaven
  Saeed Salmeen Al-Murry, 2015. Int.: Jomaa Zaabi, Fatima Al Taei. Emirats Àrabs Units. VOSC. 90’. Digital.

  Una road movie protagonitzada per un nen d’onze anys que, acompanyat del seu millor amic, decideix anar a la recerca de la seva àvia materna. “Una història representativa de la nostra cultura però sense els estereotips negatius que transmet sovint el cinema occidental” (Saeed Salmeen).

  Dijous 5 de setembre / 18.30 h Sala Laya
  Presentació a càrrec del productor de la pel·lícula, Amer Salmeen Almuri, i el cònsol general dels Emirats Àrabs a Barcelona, Hble. Sr. Mohamed Abdullah Al Shamsi
  Dissabte 14 de setembre / 22.00 h Sala Chomón


  Zinzana Rattle the Cage
  Majid Al Ansari, 2015. Int.: Omar Abdulhamid, Abdalla Bu Abed, Ahd, Ali Al-Jabri, Mansoor Alfeeli. Jordània-Emirats Àrabs Units. VOSC. 96’. Digital.

  Un alcohòlic en rehabilitació engarjolat en una cel·la amb poca llum d’una comissaria de policia aïllada enmig del desert espera que algú li pagui la fiança. Per desgràcia, la visita no oficial d’un policia local psicòtic es converteix en un bany de sang. El presoner s’adona ràpidament que el fet d’estar engabiat és el menor dels seus problemes quan es veu obligat a participar en el joc del sàdic per tal de salvar les vides dels membres de la seva família.

  Divendres 6 de setembre / 19.30 h Sala Laya
  Diumenge 15 de setembre / 19.30 h Sala Laya


  AlMukhtarun The Worthy
  Ali F. Mostafa, 2017. Int.: Ali Suliman, Rakeen Saad, Maisa Abd Elhadi, Samer Ismail, Samer Al Masri. Emirats Àrabs Units-Romania. VOSC. 99’. Digital.

  Un film d’acció ambientat en un futur post apocalíptic en el qual regna el caos a causa de l’endèmica escassetat d’aigua. En aquest context una família supervivent cerca refugi en l’únic lloc de la zona que disposa d’aquest recurs vital. Una nit troben dues persones i, després de pensar-s’ho bé, els acaben acceptant al grup. Un film que exposa les dures condicions per a la subsistència en el món subdesenvolupat, amb un toc de suspens.

  Divendres 13 de setembre / 22.00 h Sala Chomón

  Seguim gràcies a tu!

  D'ençà el 2013 Revista Mirall ha treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres lectors, qui amb la seva subscripció participa en sortejos exclusius des de només 3€. Participa i ajuda'ns a continuar endavant.

  Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

  La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

  Tanca