El cicle ‘Un tast d’Emirats’ ens acosta a un dels centres de producció cinematogràfica del món àrab

El cicle ‘Un tast d’Emirats’ porta a la Filmoteca de Catalunya una mostra, petita però significativa, de la producció recent d’aquesta cinematografia desconeguda entre nosaltres

El cicle Un tast d’Emirats porta a la Filmoteca de Catalunya una mostra, petita però significativa, de la producció recent d’aquesta cinematografia emergent del món àrab, desconeguda entre nosaltres. La programació compta amb la col·laboració del Consolat General dels Emirats Àrabs Units a Barcelona.

Publicitat

Creat el 1971, els Emirats Àrabs Units és un dels països més joves del món i la seva cinematografia té a penes trenta anys. La indústria del sector s’impulsa definitivament al segle XXI, amb iniciatives com la creació de l’Abu Dhabi Film Festival i el Dubai Film Festival o la creació de la productora Image Nation Abu Dhabi, que han convertit aquestes dues ciutats en centres cinematogràfics de referència a l’Orient Mitjà.

Amb un ampli recorregut internacional, els tres films seleccionats prenen l’estil hollywoodià com a model narratiu i reflecteixen assumptes cabdals d’aquesta cinematografia com ara la relació dels habitants del país amb el desert o la importància de la família com un dels valors irrenunciables d’aquesta societat que ha experimentat un canvi radical en un temps rècord.


Sayer AAl-Janna Going to Heaven
Saeed Salmeen Al-Murry, 2015. Int.: Jomaa Zaabi, Fatima Al Taei. Emirats Àrabs Units. VOSC. 90’. Digital.

Una road movie protagonitzada per un nen d’onze anys que, acompanyat del seu millor amic, decideix anar a la recerca de la seva àvia materna. “Una història representativa de la nostra cultura però sense els estereotips negatius que transmet sovint el cinema occidental” (Saeed Salmeen).

Dijous 5 de setembre / 18.30 h Sala Laya
Presentació a càrrec del productor de la pel·lícula, Amer Salmeen Almuri, i el cònsol general dels Emirats Àrabs a Barcelona, Hble. Sr. Mohamed Abdullah Al Shamsi
Dissabte 14 de setembre / 22.00 h Sala Chomón


Zinzana Rattle the Cage
Majid Al Ansari, 2015. Int.: Omar Abdulhamid, Abdalla Bu Abed, Ahd, Ali Al-Jabri, Mansoor Alfeeli. Jordània-Emirats Àrabs Units. VOSC. 96’. Digital.

Un alcohòlic en rehabilitació engarjolat en una cel·la amb poca llum d’una comissaria de policia aïllada enmig del desert espera que algú li pagui la fiança. Per desgràcia, la visita no oficial d’un policia local psicòtic es converteix en un bany de sang. El presoner s’adona ràpidament que el fet d’estar engabiat és el menor dels seus problemes quan es veu obligat a participar en el joc del sàdic per tal de salvar les vides dels membres de la seva família.

Divendres 6 de setembre / 19.30 h Sala Laya
Diumenge 15 de setembre / 19.30 h Sala Laya


AlMukhtarun The Worthy
Ali F. Mostafa, 2017. Int.: Ali Suliman, Rakeen Saad, Maisa Abd Elhadi, Samer Ismail, Samer Al Masri. Emirats Àrabs Units-Romania. VOSC. 99’. Digital.

Un film d’acció ambientat en un futur post apocalíptic en el qual regna el caos a causa de l’endèmica escassetat d’aigua. En aquest context una família supervivent cerca refugi en l’únic lloc de la zona que disposa d’aquest recurs vital. Una nit troben dues persones i, després de pensar-s’ho bé, els acaben acceptant al grup. Un film que exposa les dures condicions per a la subsistència en el món subdesenvolupat, amb un toc de suspens.

Divendres 13 de setembre / 22.00 h Sala Chomón

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca